Breaking news, iedereen mag het weten

Het is zo ver, ik kan het eindelijk vertellen. Ik weet wat ik ga doen, nu ik gestopt met als Virtueel Assistent. We hebben een andere woning gekocht! De woning is qua ruwbouw klaar, maar binnen moet het nog helemaal opgebouwd worden. Een groot deel van de spullen om op te bouwen is er al, zoals bijvoorbeeld een badkamer en een keuken. Het moet er alleen ‘nog even’ in gemaakt worden.

Wat gaan we doen

Ik word dus Bob de Bouwer (zoek ik nog even een betere naam voor, suggesties zijn welkom ?). We gaan het namelijk samen doen, Rinie en ik. Mensen vragen ook meteen waar we een aannemer vandaan gaan toveren, maar die hebben we dus niet nodig. We doen het zelf. Rinie is van het bouwen en de elektriciteit, ik ben van het afwerken en mooi maken. En het tegelen. Heb ik trouwens nog nooit gedaan. Dus ook hier zijn tips en suggesties welkom, want ik wil het natuurlijk wel netjes en mooi doen!

Tenslotte is het de bedoeling dat ik ‘Chef Isolatie’ word en dat ik pakken en pakken isolatiemateriaal ga verwerken. Terwijl ik daar helemaal niet tegen kan. Als ik alleen al aan glaswol denk dan krijg ik al jeuk op plekken waar je geen jeuk wilt. Mijn plan is daarom om me helemaal in te pakken, compleet met handschoenen en een kap over mijn hoofd. Wederom: wie hier goede tips voor heeft. Ik hoor ze graag.

We gaan de gascrisis te lijf

Met de verwachte gascrisis gaan we de uitdaging aan om zo gasloos mogelijk te worden. Maar het helpt al enorm dat dit huis veel kleiner is dan ons huidige huis. Op dit moment hebben we 5 echte slaapkamers, maar met een beetje creativiteit zouden het er ook zomaar 6 kunnen zijn. In het nieuwe huis moeten we het met 2 slaapkamers doen. Het goede nieuws hierin is dat we veel minder hoeven te stoken en we gaan ons best doen om dit zo slim mogelijk aan te pakken. Bijvoorbeeld met een verwarming waarmee we per kamer de temperatuur in kunnen stellen.

Consuminderen, here we come

Als dat allemaal gedaan is begint de grootste uitdaging: opruimen. Kleiner wonen betekent dat we wel wat weg moeten doen. Best veel eigenlijk. Heel eerlijk: er moet heel veel weg. Nou ja, het hoeft niet. Maar als we alles meenemen wat we nu hebben dan wordt ons nieuwe stulpje overvol. Keuzes, keuzes, keuzes. Maar we hebben er zin in.

Breaking news, de computer gaat uit

Dus, als je dus even niks van me hoort, dan weet je waar ik mee bezig ben. Dan lig ik bedolven onder pakken glaswol, klungel ik met tegels of zwem ik in bakken verf. Muziekje op, beschermende kleding aan en gaan. Met de handjes werken en de computer uit. Heerlijk (ik hoop echt dat ik dat over een paar weken nog steeds zeg ?). En ondertussen vind ik het ook wel een beetje triest, want is het echt zo ver gekomen dat we een huis moeten kopen om mij van achter mijn computer te krijgen?

En ‘computer uit’ is relatief. Wat ik uiteraard wel voortzet is mijn websites onlinebusinessbouwer.nl en Speelgoed Van Het Jaar.nl. Dus hou ze in de gaten, er komen weer mooie dingen aan. Kunnen we het maken? Nou en of!

A je to!
Liesbeth

2 gedachten over “Breaking news, iedereen mag het weten”

Plaats een reactie