Alles draait om de eenvoud

Twee weken geleden postte ik mijn blog over hoe een contentexplosie er voor jou uit kan zien. Heel eerlijk: ik schaamde me er een beetje voor om deze blog te delen, omdat ik zelf het gevoel had dat het een open deur was. Dat was het niet, deze blog is een van mijn best bekeken blogs ooit. En ik heb ook best veel reacties gekregen. Niet onder de blog zelf en ook niet op mijn socialmediaberichten, maar ik kreeg mails en hoorde het van mensen die het tegen me vertelden. ‘Zo doe je dat dus’ of ‘dat wil ik ook en nu zie ik hoe het moet’. Of zelfs iemand die zei dat mijn tip briljant was.

Wijze les

Dit was dus weer eens een wijze les voor me. Denk niet te snel dat iets te simpel is, het gaat juist vaak om dingen die heel makkelijk zijn. Makkelijk voor jou, maar omdat het voor jou simpel is wil dat niet zeggen dat het voor een ander ook simpel is. Jouw ‘moeiteloos briljant’ is een ander zijn/haar blinde vlek. Hoe fijn is het dan als je iemand anders met een eenvoudige tip een stap verder kunt helpen.

Zo had ik een maand geleden een gesprek met mijn Focusmanager Ingrid. Zij helpt me om op een fijnere manier en met meer focus te werken. Nu voelt het nogal eens alsof ik een soort vliegende keeper ben die alle ballen uit de lucht mag halen. Ingrid had een mooie maar simpele tip voor me. Werk in blokken en neem na een blok pauze. Ga even iets anders doen. Neem afstand en je zult zien dat je dan ineens de mooiste inzichten krijgt. Sommige mensen voelen zich helemaal happy met blokken van 15 minuten en dan 5 minuten pauze. Mijn ideale blok is 45 minuten en dan een korte pauze. Op de een of andere manier komt het steeds goed uit. Als mijn wekkertje gaat, ben ik vaak net klaar met wat ik aan het doen was. En het is zo lekker om dan even pauze te hebben. Op dit moment pak ik nog regelmatig huishoudelijke klusjes op in mijn ‘pauze’, terwijl echt ontspannen beter is. Maar hé, het is ook heerlijk als al mijn huishoudelijke beslommeringen ook gewoon klaar zijn aan het eind van de dag en dat ik ’s avonds echt niks meer hoef.

Had ik die tip van in blokken werken zelf niet 3 jaar eerder kunnen bedenken? Vast wel, maar ik heb het niet gedaan. Blinde vlek en ik had iemand anders nodig om mij daarop te wijzen.

Draait dan alles om de eenvoud?

Moet dan alles in jip-en-janneketaal en mag je je klanten vooral niet vermoeien met ingewikkelde materie? Nee natuurlijk niet. Maar kijk wel goed waar jouw klant is in zijn/haar proces. Als je meteen te moeilijk gaat blijven ze hangen en gaan ze niet verder. Kijk zelf maar hoeveel cursussen, trainingen en tools je niet gebruikt omdat je ergens bent blijven steken en het nooit meer opgepakt hebt.

Die ‘simpele’ pdf of checklist kan precies zijn wat jouw klant nodig heeft. Om in beweging te blijven of om heel makkelijk iets terug te zoeken. Als jij vaak de vraag krijgt hoe iets ook alweer werkt, dan is dat waarschijnlijk een perfecte weggever voor je. Weggever is hierin trouwens een lelijk woord, want je deelt echte waarde. Je deelt een oplossing voor een probleem van jouw klant.

Wat is voor jou appeltje eitje?

Heb jij ook oplossingen die in jouw ogen te simpel voor woorden zijn? Durf ze te delen en kijk wat er gebeurt. Misschien heb jij ineens ook je best presterende blog, video of mail te pakken. Laat je het me weten, ik hoor het graag van je.

Hartelijke groet,
Liesbeth

 

2 gedachten over “Alles draait om de eenvoud”

 1. Hoi Liesbeth,

  Goed stuk. Je kan goed schrijven. Leest lekker en nodigt uit om door te lezen. En stof tot nadenken.
  Ik zag ook een tegelspreuk: in eenvoud schuilt de grootste kracht.
  Kom hier ook in mijn lessen steeds achter. Her gaat niet om meer, beter, maar zo dicht mogelijk bij de basis blijven. En dat vergeten we soms. Ik ook.
  Ga het thema eenvoud zeker een keer meenemen in de les. Groet, Lyan

  Beantwoorden
  • Dank je wel voor je compliment Lyan. En dat is precies wat ik zo bewonder aan jou, de eerste les dacht ik echt ‘meent ze dit serieus? Is dit het?’ Diezelfde les besefte ik al dat het goed was en het wordt alleen maar beter.

   Beantwoorden

Plaats een reactie