Affiliateheld plugin Review (2024). Deze affiliate plugin is een gamechanger!

Een paar weken geleden ging de telefoon. Jari van Affiliate Held. Hij had mijn website gezien en hij dacht dat ik interesse kon hebben in de Affiliate Held plugin. Ik had er nog nooit van gehoord maar ik sta open voor goede suggesties, dus ik wilde wel luisteren.

Wat ben ik blij dat ik dit telefoontje beantwoord heb en ook serieus genomen heb, want Affiliate Held is echt een game-changer voor mijn affiliate websites. Waarom? Dat vertel ik je graag in deze uitgebreide review van Affiliate Held.

Weet je al dat de Affiliate Held plugin aan wilt schaffen? Dan heb ik een mooie bonus voor je. Als je de kortingscode OBB10 invult bij het afrekenen, krijg je 10% korting. Die laat je toch niet liggen!

Wat kan de affiliateheld plugin allemaal?

Affiliate Held bestaat uit 3 modules:

  • Affiliate producten
  • Automatische inhoudsopgave
  • Veelgestelde vragen

Nu denk je misschien ‘lekker belangrijk’, maar blijf bij me. Dit zijn echt prachtige features.

Wat allereerst erg fijn is, is dat de mannen van Affiliate Held meedenken met de snelheid van je website. Als jij een bepaalde module niet gebruikt dan zet je die gewoon uit. En dat kost je dus ook GEEN snelheid van het laden van je website.

Zo heb ik op onlinebusinessbouwer.nl (deze website dus) alleen de modules ‘automatische inhoudsopgave’ en de ‘veelgestelde vragen’ aan staan. Op speelgoed-van-het-jaar.nl gebruik ik alleen de module ‘affiliate producten’.

Affiliate Held: de module ‘affiliate producten’

Laten we met module 1 beginnen: de affiliate producten. Dit is voor mijn website speelgoed-van-het-jaar.nl echt een game-changer. Want op deze website promoot ik speelgoed en tot ik de Affiliate Held plugin aangeschaft had, promootte ik alleen voor bol.com. Dat is echt een groot risico. Als ik ooit iets doe wat bol niet leuk vindt en ze gooien me eruit, dan kan ik heel mijn website meteen opdoeken.

Nu niet meer, want door Affiliate Held heb ik ontdekt dat ik op nog veel meer platforms verkopers van speelgoed kan vinden. En wat zo fijn is: de plugin zorgt er zelf voor dat als een bepaald stuk speelgoed bij meerdere van mijn aanbieders te koop staat, dat al die verkopers dan getoond worden. Valt bol er ooit onverhoopt uit, dan blijven al die andere aanbieders gewoon staan en kunnen bezoekers van mijn website nog steeds via mijn website kopen.

Alle producten up-to-date met deze affiliate booster plugin

Andere uitdaging: op speelgoed-van-het-jaar maak ik regelmatig top-10’s. En dan heb ik er weer eentje klaar, is een product uitverkocht bij een bepaalde aanbieder. Of verandert de prijs, terwijl ik net zo mooi erbij had gezet dat NU een bepaalde prijs gold. Ja, dat is met 10 blogs met top-10’s nog wel bij te houden. Maar ik heb er inmiddels meer dan 60. Ik zat dus redelijk met mijn handen in het haar hoe ik dit nog op kon lossen en ervoor kon zorgen dat al mijn producten actuele informatie laten zien. Wat is de oplossing? Affiliate Held doet het nu voor me.

Koppelen van affiliate netwerken met deze affiliate plugin

Ik zeg het wel eerlijk: het is nogal een werkje om alle platformen die Affiliate Held ondersteunt ook te koppelen met je website. Het begon al met dat ik me aan moest melden bij al die platforms. Daarna kun je je aanmelden bij bepaalde campagnes en dan kan het nog een klusje zijn om alles te koppelen met Affiliate Held. Maar als je de koppeling gemaakt hebt dan werkt het als een tierelier.

Ik heb zelf ingesteld dat Affiliate Held iedere nacht de producten checkt en de nieuwe informatie meeneemt naar mijn website. Heb ik geen omkijken meer naar. En als een bepaalde aanbieder ineens toch een speelgoedje verkoopt wat ik promoot, dan komt deze winkel diezelfde nacht nog op mijn lijst erbij. Hoef ik niks voor te doen.

Koppelen producten

Maar goed, dan heb je dus de koppeling met de verschillende affiliate platforms, maar je hebt ook nog producten nodig. Om die producten te kunnen gebruiken moet je een aantal handelingen uitvoeren. Ook weer een klusje, maar als je het gedaan hebt dan ziet het er prachtig uit.

Wat moet je doen: allereerst moet je in de Affiliate Held plugin een categorie aanmaken. Tenminste, dat zou ik je zeker aanraden. Anders zoek je je verloren als je de producten aan je blogs toe wilt voegen. Wat ik doe: ik maak voor iedere blog een eigen categorie.

Dus, eerst producten toevoegen aan Affiliate Held. Dat kan op 2 manieren en voor mij werkt de ‘bulk import’ daarvoor perfect. Je kunt producten toevoegen door op de naam te zoeken maar wat helemaal goed werkt is zoeken op EAN code. Die code moet je dan natuurlijk wel weten van dat betreffende product.

Als je dit gedaan hebt dan is de volgende stap om de producten toe te voegen aan je content. Daarvoor moet je eerst in je blog (je bericht) de producten toevoegen aan het bericht. Kortom: je moet nog een keer al je producten ‘ophalen’. Als je dat gedaan hebt, kun je code in je bericht plakken en dan toont Affiliate Held de producten in je blog.

Ik laat in onderstaande video zien hoe ik het doe. In jouw builder zal het vast iets anders werken. Ik merk zelf dat als je eenmaal weet hoe het moet dat het dan razendsnel gaat.

(Let op: als je de video kijkt dan zie je dat ik lang moet wachten voordat bepaalde pagina’s geladen zijn. Dat ligt NIET aan de AffiliateHeld plugin, dat ligt aan mijn computer die gewoon te veel dingen tegelijk aan het doen is. Mijn eigen schuld dus ?)

Stylen van de producten in de Affiliateheld plugin

Wat ik ontzettend fijn vind aan Affiliate Held is dat je zelf de opmaak kunt vormgeven. En die opmaak geldt meteen voor alle plekken waar je de code van Affiliate Held hebt gebruikt. Dus kies je er op een bepaald moment voor om een bepaalde rand een andere kleur te geven, dan krijgen alle berichten meteen diezelfde aanpassing. Hoef je dus niet handmatig te doen.

De Productvergelijker! Zo kun je als affiliate geld verdienen

Het allermooist is dat je als je meerdere aanbieders hebt voor een product dat je dat kunt tonen bij dat betreffende product. Daarnaast ik heb daar ook een knop met ‘ga naar de laagste prijs’. En als je op die knop drukt dan bepaalt Affiliate Held welke aanbieder je toont. En dat is meteen de partij waar de goedkoopste prijs is. Dus heeft een van je winkels op dat moment een mooie aanbieding, dan toon jij dat ook.

Rich snippets voor jouw favoriete product

Je kunt ook per blog 1 product in de schijnwerpers zetten door relevante schema opmaak toe te voegen. Daarmee val je meteen op in Google, doordat je een rich snippet maakt.

Wat is namelijk een rich snippet: het zijn zeer aantrekkelijke zoekresultaten met aanvullende waardevolle informatie dat wordt weergegeven naast de titel, meta beschrijving en url van een zoekresultaat. De extra informatie komt uit gestructureerde gegevens op de landingspagina, ook wel structured data genoemd. Voorbeelden van deze gegevens zijn het aantal recensies van een product of pagina, de gemiddelde beoordeling van die recensies en de prijs van een product.

Waarborg van jouw website-snelheid, dat wil je van affiliate plugins

Nog even over de snelheid. Mijn website is daarin met sprongen vooruitgegaan. Wat ik namelijk eerst had was dat ik de afbeeldingen van bol.com ophaalde en die afbeeldingen moesten eerst allemaal geladen worden voordat een blog werd getoond. Bij Affiliate Held laden de afbeeldingen pas volledig op het moment dat iemand daarnaartoe scrollt. Dus scrollt iemand niet, dan worden de afbeeldingen die nog niet zichtbaar zijn ook niet geladen. Scrollt iemand wel, dan merkt ie daar niks van, want dan worden de afbeeldingen gewoon direct geladen.

En wat ik al eerder schreef, wat je niet gebruikt uit de plugin, kun je gewoon uitzetten. Wat uit staat neemt ook geen ruimte in en kost je dus ook geen snelheid.

Statistieken, want meten is weten

Last but not least over de productenmodule: je krijgt ook nog eens een super waardevolle statistiekenmodule. Als je daarin duikt en weet hoe je je de statistieken moet lezen, dan kun je precies zien waar mensen op geklikt hebben. Is het in een lijst of is het juist in het rooster? En waar hebben ze precies op geklikt binnen de lijst of het rooster? Zo kun je ontdekken wat het beste werkt voor jouw website. En als je dat weet, kun je het ook overal toe gaan passen. Kassa, ketsjing!

AffiliateHeld: de module ‘Automatische Inhoudsopgave’

De volgende module is de Automatisch Inhoudsopgave’. Die module had ik eigenlijk al, die zat ook in een andere plugin op mijn website. Maar in die plugin kon ik de layout van mijn inhoudsopgave niet aanpassen. En daarmee zag mijn inhoudsopgave er best wel saai uit. Dat heb ik nu opgelost met de Affiliate Held plugin.

Ook hier geldt dat je de opmaak helemaal naar je eigen smaak aan kunt passen. Eigen kleuren, de grootte van de lettertypes, de icoontjes, you name it. Je kunt echt zoveel aanpassen. En… ook hier geldt weer dat als je een layout hebt en je past iets aan, dan zijn alle blogs waar je deze layout gebruikt ook meteen aangepast. Superfijn!

Check onderstaande video dan laat ik je zien hoe ik de Automatische Inhoudsopgave toevoeg aan mijn websites en hoe het er bij mij uitziet.

AffiliateHeld: de module ‘Veelgestelde Vragen’

De laatste module is de veelgestelde vragen. Ik maakte al regelmatig gebruik van ‘Veelgestelde vragen’ maar ik haalde er niet het maximale resultaat uit. Affiliate Held helpt me nu om dat beter aan te pakken. Wat kan de module ‘Veelgestelde vragen’ namelijk? De Affiliate Held plugin voegt structured data toe aan je vragen en antwoorden en Google is in staat om ze direct weer te geven in de zoekresultaten (rich snippet results).

Let op: Dit kan maar voor 1 vraag of 1 serie vragen en maar op 1 unieke pagina! Hou dit dus goed in de gaten. Wanneer je de schema opmaak op meerdere pagina’s zet bestaat de kans dat Google jouw veelgestelde vragen “Rich results” voor geen enkele pagina meer weergeeft.

Bekijk onderstaande video dan laat ik je zien hoe ik de Veelgestelde Vragen toevoeg aan mijn websites en hoe het er bij mij uitziet.

Bonusmodule (best bewaarde geheim tot nu toe ?)???

Het is nog topsecret, maar er komt een extra module aan: een shop. Ik heb die shop nu in WooCommerce maar dat mag echt makkelijker en beter. Die optie, daar wordt aan gewerkt in de Affiliate Held plugin.

Het zijn nog plannen en we moeten nog even geduld hebben, maar deze nieuwe feature daar ben ik nu al blij mee. Als de extra module er is dan laat ik natuurlijk in deze blog direct weten wat ik er van vind en leg ik ook weer graag uit hoe het werkt.

Hoe werkt Affiliate Held?

Nou, dat was nog wel even een dingetje. Want iedere website is toch weer anders. De een gebruikt deze builder, de ander die builder. En dat is gewoon onmogelijk om voor al die builders een handleiding te maken. Ik heb in het begin dus best even geworsteld hoe het nu bij mijn website moest. Ondanks de zeer uitgebreide database met instructievideo’s en helpteksten.

Eén mailtje naar support en ik kreeg meteen het aanbod van Jari dat hij me een persoonlijke demo wilde geven waarin we voor 1 blog alles goed zouden zetten. Na die demo was het helemaal duidelijk voor me.

Ook het koppelen en aanmelden bij affiliate-netwerken was voor mij wel een dingetje. Maar als je het 1x gedaan hebt dan staat het ook. En ik merk dat ik er steeds handiger in word. Voor mij was starten met Affiliate Held dus even zoeken, maar nu ga ik als een speer.

Wat vind ik zelf van Affiliate Held (review)

Je hebt het misschien al door, maar ik ben fan. Ik vind Affiliate Held echt geniaal. Met een waanzinnig behulpzame support, mooie functionaliteiten en vooral ook de producten-module die meteen een hoop problemen voor me oplost.

Verder zien mijn websites er in 1 klap een stuk professioneler uit, kan ik veel meer data uit de statistieken halen en kan ik door. Ik heb al tegen Jari gezegd dat ik de plugin (te) goedkoop vind voor wat je er voor krijgt.

Wie zijn de makers van Affiliate Held?

Jari en Dennis dus. Zij zijn beiden al een tijdje bezig met affiliate marketing en ze zagen zelf een probleem waar ze geen oplossing voor konden vinden. Dus maakten ze die oplossing maar zelf en dat is de Affiliate Held plugin geworden.

Jari-Affiliate-Held-Plugin

Leuk om te weten over Jari: Hij is afgestudeerd als fysiotherapeut, maar hij heeft besloten om zijn droom te volgen en is nu fulltime online marketeer. Hij beheert meerdere websites en hij gaat als een dolle op het gebied van affiliate marketing.

Dennis-Affiliate-Held-Plugin-2

Leuk om te weten over Dennis: Na zijn opleiding Communication & Multimedia Design besloot Dennis zijn passie voor programmeren te volgen. Tegenwoordig houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van WordPress oplossingen en hij is het technische brein achter Affiliate Held. Natuurlijk heeft hij zelf ook diverse winstgevende affiliate-websites.

Dennis en Jari hebben elkaar gevonden en ze zijn pas in mei/juni van 2021 gestart met dit project. Waanzinnig dat er dan nu al zo’n complete plugin staat die precies doet wat ie belooft.

Een korte voetnoot bij mijn artikel over de Affiliate Held plugin

De tips die ik deel op liesbethdekorte.nl werken voor mij en ik heb natuurlijk ook gecheckt of er meer mensen enthousiast zijn over de producten en diensten waar ik over schrijf. Maar ik kan natuurlijk geen goede resultaten garanderen, dat hangt ook van jouw eigen inspanningen en motivatie af. Ik zou zeggen ‘go for it!’

Tip: Manieren ontdekken van online geld verdienen? Lees dan mijn uitgebreid artikel over online geld verdienen.

Plaats een reactie