#1 Mailfunneltip: hoe je voorkomt dat je lezers irriteert met je mails én extra service biedt

Heb jij dat ook wel eens? Vraag je een gratis e-book aan en wil je het later nog eens teruglezen. Kun je het niet meer vinden. De makkelijkste oplossing is dat je het e-book dan nog een keer aanvraagt. Maar dan blijkt er een lange mailreeks achter dat gratis e-book te zitten en je ontvangt de hele riedel voor de tweede keer. Of zelfs voor de derde keer. Heel irritant. Je zou je het liefst helemaal uitschrijven en dat is dan ook vaak waar ik voor kies.

Wat je eigenlijk wilt is dat als mensen je weggever aanvragen, dat ze dat meerdere keren kunnen doen. Zónder dat de mailreeks een tweede keer gaat lopen. Wat je dan kunt doen is in de automatisering aangeven dat een mailreeks slechts 1x mag starten. Dan krijg je een nieuw probleem: als iemand met hetzelfde e-mailadres nog een keer jouw weggever aan wil vragen dan ontvangt die persoon niks. Dan sturen ze je een mail met ‘ik heb al van alles geprobeerd, maar ik krijg je weggever maar niet’. Hoe komt dat? Omdat je aan hebt gegeven dat de reeks maar 1x mag starten. De enige tip die je dan kunt geven is zeggen dat die persoon het met een ander e-mailadres moet proberen.

Een hoop gedoe dus, dat moet anders kunnen.

Mailfunneltip: ik heb goed nieuws voor je: dat kan. Wat moet je daarvoor doen?

Twee funnels maken! In de eerste funnel lever je alleen je weggever en deze funnel mag meerdere keren starten. Na de levering van de weggever stopt deze funnel en is de volgende stap dat de tweede funnel gestart wordt.

En nu komt de truc: de tweede funnel mag maar 1x starten. Dat is een instelling die je aan die automatisering mee kunt geven. Alle mails die volgen op het afleveren van jouw weggever worden dus maar 1x verstuurd. Hoe vaak iemand ook de weggever aanvraagt.

Er zit 1 addertje onder het gras

Deze methode werkt perfect tenzij… Tenzij iemand een ander e-mailadres gebruikt dan waarmee ze een vorige keer het e-book hebben aangevraagd. Dan werkt het niet meer, dan wordt de reeks opvolgmails alsnog een keer verstuurd.

Maar als je deze truc inzet dan heb je de grootste groep te pakken. De mensen waarvoor je niet wilt dat ze voor een tweede keer jouw mailreeks gaan krijgen, krijgen die reeks ook niet meer.

Autoresponder nodig

Dit kun je overigens niet met je ‘gewone’ e-mailprogramma (als bijvoorbeeld Google of Outlook). Hiervoor heb je een Autoresponder nodig. Er is een ruime keuze in Autoresponders denk bijvoorbeeld aan Mailblue, Active Campaign, LaPosta of Enormail.

Mijn favoriet is Autorespond. Waarom? Omdat dit een veelzijdig pakket is waar ook nog eens een Shopping Cart (online shoppen met een winkelwagentje, net als bij Bol.com) en Affiliate Marketing in zit. Ik heb een uitgebreid artikel geschreven over waarom ik zo blij ben met Autorespond, dat artikel lees je hier.

Hartelijke groet,
Liesbeth

Plaats een reactie