Waarom je me niet op Instagram vindt

Laat ik direct met de deur in huis vallen: ik ben geen fan van Instagram. Ik snap gewoon niet wat er zo leuk aan is. Al die perfecte plaatjes en al die opgeklopte vrolijkheid. En de stories, die begrijp ik al helemaal niet. Wat is er leuk aan een opvolging van afbeeldingen die allemaal een seconde of 10 in beeld staan? Soms met de meest exotische toeters en bellen. Werkelijk geen idee.

Instagram is ook veel meer voor de visuals en als iets mij weinig interesseert dan zijn het wel afbeeldingen. Ik vind het al snel goed en je zal mij niet snel uren en uren zien pielen om een perfecte afbeelding af te leveren. Ieder zijn of haar vak en ik ben veel liever bezig met teksten.

Maar ja, Instagram lijkt wel de toekomst. Als je Newcom mag geloven is Facebook nog steeds de winnaar, maar Insta hijgt al in hun nek.

Is het handig?

Is het dus handig dat ik, als online ondernemer, Instagram niet leuk vind? Nee, waarschijnlijk niet. Want wie wil er nu niet klaar zijn voor de toekomst? Facebook is de toekomst zeer waarschijnlijk niet. En LinkedIn is natuurlijk vooral voor zakelijke doeleinden. Toch zijn Facebook en LinkedIn mijn favorieten. Ook al kijken mijn tienerneefje en nichtje mij glazig aan als ik vraag of zij een Facebook-account hebben (niet dus ?).

Is het erg?

Toch geloof ik niet dat het erg is dat ik niet van Instagram houd. Je mag namelijk zelf kiezen op welk platform je je wel goed voelt en op welk platform niet. Je mag ook zelf kiezen op welk platform je zichtbaar wilt zijn. Ik ben er van overtuigd dat je beter 1 of 2 platforms kunt kiezen waar je helemaal voor gaat, dan dat je met alle winden meewaait. Er zijn al zoveel hypes en er gaan er nog veel meer komen. Dus kies en dat heb ik gedaan.

Laat ik Instagram helemaal links liggen?

Natuurlijk laat ik Instagram niet helemaal links liggen, want ik wil wel bij blijven. Dus als ik mijn blog geschreven heb, maak ik trouw een Instagram afbeelding en post ik mijn blog ook op Insta. En daar blijft het dan bij.

Hoe grappig is het dan als ik zie dat ik best wat volgers heb op Instagram. 108. Vind ik nog heel wat voor iemand die er absoluut niks aan doet. Serieus, waar komen al die mensen vandaan? Want zoveel vrienden, familie en collega’s heb ik nu ook weer niet.

Heeft Instagram ook iets leuks voor me?

Is Instagram voor mij dan alleen maar slecht nieuws? Nee, zeker niet. Als ik Instagram vergelijk met Facebook dan valt me wel wat op. Dat commentaren op Facebook vaak veel harder zijn dan op Instagram. Op Instagram lijken we liever voor elkaar te zijn. En dat is een dikke plus voor Insta.

Kiezen

Durf jij te kiezen en helemaal te gaan voor dat ene platform dat goed voor je werkt? Hou dat vol zou ik zeggen, maar hou je ogen wel open. Wat als jouw platform ineens door een schandaaltje (of wat dan ook) ten onder gaat, dan moet je er wel klaar voor zijn om het volgende platform te omarmen. Als je dan helemaal vanaf nul moet beginnen, loop je achter de feiten aan. Dus gooi niet al je eieren in 1 mandje, maar kies wel wat je voor nu het belangrijkst vindt.

Wat voor mij op dit moment het belangrijkst is? Ik ben met zoiets tofs bezig. Ik ben een boek aan het schrijven. Een boek waarin ik laat zien wat ik doe, ik ben namelijk een Online Business Bouwer. Welke keuzes (heb je hem weer, kiezen) je in mijn ogen zou moeten maken. Hoe je dat uitwerkt en opzet voor je bedrijf. En als je deze bouwblokken op de juiste manier neer hebt gelegd kan je deze taken afvinken van je lijstje en het volgende bouwblok neer leggen. Totdat jouw bedrijf staat als een huis met een stevig fundament.

Ik ga dit boek gratis weggeven. Heb je interesse, zeg  ‘Yes’ in de comments, dan ben jij de eerste die het hoort als mijn boek klaar is.

Say Yes!

Hartelijke groet,

Liesbeth

Plaats een reactie