Messenger waarschuwing (dit heeft mij klanten gekost)

Een jaar geleden zocht ik proefklanten voor mijn pilot-programma. Ik schreef een goed verhaal met een duidelijke Call To Action. ‘Wil je meedoen, neem dan contact met me op.’ Aantal reacties? Nul. Na de reminder een paar dagen later? Nog steeds niks. Aan het eind van de week nog een berichtje. De stilte bleef oorverdovend. De moed zakte me in mijn schoenen, geen interesse dus.

Een paar weken later zat ik te lummelen op mijn telefoon en scrolde ik door Messenger. Ineens zag ik dat ik 4 reacties gemist had. Allemaal reacties op mijn oproep voor proefklanten. En het waren inmiddels boze reacties geworden. Boos omdat zij zich hadden aangemeld voor mijn pilot-programma en ik had helemaal niet gereageerd.

Is dat even zuur. Ik maar denken dat er geen interesse is voor mijn pilot, heb ik gewoon de berichten niet gezien. En geen haar op mijn hoofd die erover gedacht had dat ik daar Messengerberichten voor kon hebben, want daar had ik niet specifiek om gevraagd.

Mijn schuld?

Uiteraard legde ik eerst de schuld bij mezelf. Messenger niet goed ingesteld zeker. En ik schreef meteen een berichtje naar de mensen die de moeite hadden genomen om mij een reactie te sturen. Helaas hoorde ik daar nooit meer iets op terug.

Ik heb gezocht en gezocht en gezocht. Instellingen in Messenger veranderd. Sodeju, ik ben online ondernemer. Als iemand dit goed ingeregeld moet hebben, dan ben ik het wel. Toch overkwam het me nog een paar keer, dat ik veel te laat zag dat er een bericht op Messenger binnen was gekomen.

Messenger waarschuwingmessenger waarschuwing

Inmiddels weet ik wat er aan de hand is. Met dank aan Peggy Peerboom die het heel duidelijk uitlegde. Als je geen vriend bent van iemand en die persoon stuurt je een Messenger-bericht, dan komt dat bericht niet in je chats terecht. Dat gebeurt alleen als je vrienden bent.

Ben je geen vriend, dan komt je bericht in je Postvak In. Hoe vind ik die? Ik ga op mijn telefoon naar mijn profielfoto (bovenaan links van de kop ‘Chats’ (1)). Als ik daarop klik kan ik vervolgens voor mijn bedrijfspagina kiezen (2). Als ik dat doe zie ik mijn Postvak In en daar staan de berichten van mensen die geen vriend van me zijn (3).

Op de computer is het een stukje makkelijker. Ga dan binnen Facebook naar Messenger en klik op ‘berichtverzoeken’. Kies vervolgens voor ‘gefilterde chatberichten weergeven’ (4). En daar zijn ze dan…

Extra gevolgen

Niet alleen ik zie de berichten niet terug in de chats, hetzelfde geldt voor degene die mij een berichtje heeft gestuurd. Mijn excuses dat ik het bericht zo laat pas heb gezien komen net zo goed niet door. Zolang we geen vrienden zijn, zal ook de ontvanger mijn berichtje niet direct zien. Dat is dus waarschijnlijk de reden waarom ik nooit reactie krijg op mijn excuses.

Tip waardoor mijn Messenger waarschuwing omzeild kan worden

Wat kan je doen? Drie dingen:

 • Als je reageert op een Facebookpost en je stuurt een Messengerbericht, zeg dan dat je een bericht gestuurd hebt. Zie jij als ontvanger niet direct dat bericht, dan weet je nu waar je moet zoeken.
 • Stuur eerst een vriendschapsverzoek en stuur pas een bericht als het verzoek geaccepteerd is.
 • Maak een procedure/taak en zorg dat je heel regelmatig je Inbox checkt van je Messenger.

En nee, ik (en jij ook niet), wij zijn niet ontzettend dom en onhandig dat we bepaalde berichten niet zien. Het is niet anders, dit is hoe Messenger werkt.

Zo heb ik nog veel meer tips and tricks. Ik heb er zelfs een boek over geschreven. Hoe je een online business bouwt met een stevig fundament. Waarbij iedere bouwsteen die je gelegd hebt afgevinkt kan worden van je to-do lijstje. Ik ben in de afrondende fase. Wil je mijn e-book gratis ontvangen, reageer dan onder dit bericht. Je mag me ook een Messenger-bericht sturen, maar je weet nu wat de risico’s zijn als we nog geen vrienden zijn op Facebook ?.

Doe er je voordeel mee.

Hartelijke groet,
Liesbeth

2 gedachten over “Messenger waarschuwing (dit heeft mij klanten gekost)”

 1. Graag ontvang ik je gratis e-book. Ik herken het probleem dat wanneer je reageert op een messenger bericht, de afzender het bericht niet leest / niet in beeld krijgt en er vervolgens geen contact te krijgen is. Afzender denkt dat er niet gereageerd wordt door mij op een vraag. Erg irritant.

  Beantwoorden
  • Hoi Inge, ik deel graag mijn gratis e-book met je maar ik weet niet welke je wilt. Onder het menu-item ‘gratis hulp’ staan er 3. Wat het handigst is is als je de keuze maakt welk e-book je wilt (en je mag ze natuurlijk ook gewoon allemaal, voel je vrij). Vul je naam en e-mailadres in en dan komt het e-book (de e-books) naar je toe. Volgens de AVG (de privacy regels) moet het ook zo, ik mag niet zomaar iets naar je toesturen. Alvast veel leesplezier gewenst! Groetjes van Liesbeth

   Beantwoorden

Plaats een reactie