NordVPN wat is het en waarom heb je het nodig?

NordVPN linksboven

Om uit te leggen wat Nord VPN is moet je eerst weten wat VPN is. Een VPN is een veilige verbinding tussen het apparaat waarop je werkt (dit kan bijvoorbeeld een computer, een tablet of een telefoon zijn) en het internet. Je hebt namelijk een eigen uniek IP-adres op het moment dat je het internet op gaat. Net als je huisadres of je telefoonnummer ben je hieraan te herkennen en nog belangrijker: te vinden. Dat kan je afschermen door met een VPN te werken. En weet: 100% veilig ben je tegenwoordig nooit meer (dat denk ik in ieder geval zelf). Maar met een VPN doe je in ieder geval je best om het zo moeilijk mogelijk te maken voor andere mensen (lees hackers, criminelen en misschien zelfs de overheid) om met je meekijken.

Zeg je nu direct ‘dit heb ik nodig!’ Dan heb ik een fantastisch aanbod voor je. Je kunt mijn favoriet Nord VPN gratis proberen. Ik zeg doen, dan ervaar je meteen hoe fijn deze tool werkt.

Wat betekent VPN?

VPN staat voor Virtual Private Netwerk. Dit betekent dus dat je een privé netwerk op kunt zetten waardoor je een beveiligde verbinding hebt tussen jou en het internet. Als jij je VPN aan zet en je gaat vervolgens op internet dan wordt je data via een beveiligde en versleutelde verbinding naar een externe server gestuurd. En vanaf die externe server wordt jouw data weer het internet op gestuurd. Door de tussenstap van de externe server (de VPN) is jouw IP-adres ineens veranderd. Daarmee ben je anoniem geworden. Verder wordt alles wat je doet door de VPN afgeschermd en versleuteld. Daardoor heb je privacy en ben je veilig.

Wat doet NordVPN waardoor je veilig bent?

– Je IP-adres en locatie zijn niet voor iedereen meer zichtbaar en je bent anoniem op het internet.

– Je VPN versleutelt je gegevens en dat houdt hackers en cybercriminelen tegen om met je mee te kijken en je gegevens te gebruiken.

– Op het moment dat je met een VPN werkt gebruik je een ander IP-adres dan je eigen IP-adres. Daarmee zou het zomaar eens kunnen zijn dat je op websites en online diensten kunt komen waar je anders niet zou kunnen komen. Denk bijvoorbeeld aan het Netflix aanbod in andere landen bekijken. Normaal is dat afgeschermd, maar met een VPN kan je dat omzeilen. En ja, je zou ook criminele activiteiten kunnen ontplooien door met een VPN te werken, maar ik ga er van uit dat wij op elkaar lijken en dat dat zeker niet jouw (en mijn) intentie is. 

Waar gebruik je NordVPN voor?

NordVPN is de VPN aanbieder waar ik al jaren mee werk en tot volle tevredenheid. Wat doet NordVPN voor me?

– NordVPN zorgt ervoor dat ik anoniem ben op het internet. Als ik de VPN aan zet dan verandert mijn IP-adres in het IP-adres van de VPN-server en dat maakt dat mijn echte locatie niet meer te achterhalen is. 

NordVPN midden

– Of je er gebruik van maakt of niet, met NordVPN kan je anoniem downloaden en uploaden. Bijvoorbeeld als je op websites gaat waar (vaak illegaal) boeken, muziek en films te downloaden zijn.

– Als je niet wilt dat Facebook weet wat je doet en waar je vaak naar kijkt, dan is een NordVPN voor jou. Door de VPN ben je anoniem en wordt het een stuk moeilijker om een dossier over je op te bouwen en gepersonaliseerde advertenties te sturen. Dit laatste is voor mij trouwens een reden om Facebook juist wél te laten zien wat ik doe. Want advertenties krijg ik toch wel te zien. Dan maar liever advertenties die ook echt bij mij passen toch!

– NordVPN helpt je om hackers buiten de deur houden. Heel belangrijk! Hackers worden slimmer en slimmer en je houdt ze nooit 100% tegen, maar een beveiligde VPN-verbinding helpt om het minder makkelijk te maken om op afstand in je computer in te breken.

– NordVPN zorgt dat ik veilig op internet kan op publieke netwerken. Soms is het niet anders en wil ik inloggen op een openbaar Wifi-netwerk. Sommige hackers zitten daar gewoon op te wachten, op mensen die inloggen terwijl zij bij alles wat je doet mee kunnen kijken. Door NordVPN te gebruiken zien zij een brij aan tekens waar ze niks mee kunnen, omdat je informatie versleuteld is. Wachtwoorden en bijvoorbeeld ook creditcardgegevens zijn onleesbaar geworden voor ongenode bezoekers.

– Als je als digital nomad leeft en overal en nergens ter wereld werkt kan het zijn dat je bijvoorbeeld niet naar Nederlandse tv kunt kijken. Dat komt door geografische blokkades. Met NordVPN doe je net alsof je in Nederland bent en hoppa, je kunt gewoon weer kijken.

Maak NordVPN je computer traag?

Ik hoor je denken: als dat VPN mijn data omleidt, versleutelt en een ander IP-adres geeft dan gebeuren er dus dingen. Het antwoord is ja, er gebeurt heel veel zelfs. Ik ervaar zelf dat ik er weinig van merk als ik de VPN aangezet heb. Gelukkig maar, want als zou blijken dat mijn computer ineens een stuk trager is geworden dan zou ik al snel klaar zijn met NordVPN. Maar het werkt gelukkig heel snel en ik merk weinig verschil tussen wel en geen VPN gebruiken. Je hoeft dus niet te kiezen tussen veilig blijven en snel streamen, met NordVPN krijg je het allebei.

Is NordVPN een veillig bedrijf?

Goede vraag, want het is natuurlijk allemaal leuk dat je een VPN hebt die jouw gegevens versleutelt en beveiligt. Maar wat als dit bedrijf zelf de crimineel is die achter jouw gegevens aan zit? Dan schiet je je mooi in je eigen voet met je VPN. Of wat ook kan, er zijn VPN-providers die opslaan wat jij allemaal doet op het internet. Zij kunnen deze gegevens zelfs verkopen en dat wil je echt niet. Bij welke VPN-aanbieders loop je de grootste kans dat dit gebeurt? Bij gratis VPN-aanbieders. Ik zou daar dus nooit voor kiezen.

Bij Nord-VPN betaal ik maar een paar euro per maand en zij hebben een ‘geen log-beleid’. Wat betekent dat? Wat jij op het internet doet, gaat NordVPN niets aan. Daarom tracken, verzamelen of delen ze je privégegevens niet. Ze zouden geen enkele informatie over jou aan derden kunnen overdragen, zelfs als zij hierom zouden vragen. Want die informatie is er gewoon niet.

Voordelen NordVPN

– NordVPN zet anonimiteit en veiligheid van hun klanten voorop.

NordVPN rechtsonder

– De klantenservice reageert snel, wel zo fijn als het even niet wil lukken.

– NordVPN is vrij goedkoop en je kunt 6 apparaten beveiligen met 1 account. 

– Je mag NordVPN 30 dagen gratis proberen. Tijd zat dus om alle ins and outs te onderzoeken.

Is NordVPN legaal?

Ja hoor, VPN en ook NordVPN is gewoon legaal. Tenzij jij illegale praktijken uitvoert natuurlijk. Bijvoorbeeld bestanden downloaden waar rechten op zitten (denk aan films, boeken en muziek) is illegaal en dat mag dus ook niet met een VPN-verbinding.

Netflixen, video’s kijken op Youtube, gamen of surfen op het internet mag gewoon wel en veel bedrijven raden het ook aan om een VPN te gebruiken. Internetvrijheid is een groot goed en dat bereik je door gebruik te maken van VPN.

Hoe werkt NordVPN?

Supersimpel. 

  1. Maak een account aan op NordVPN
  2. Download de software en installeer deze op je apparaat.
  3. Log vervolgens in en kies de gewenste VPN-server. 
  4. Zet de VPN aan en you are ready to go.

Heb je nog geen VPN en ben je na het lezen van dit artikel inmiddels overtuigd dat je een VPN nodig hebt. NordVPN staat voor je klaar. Klik hier en lees verder.

NordVPN wat is het en waarom heb je het nodig?

Wil jij weten hoe je voor een paar euro per maand veilig kunt internetten?

Klik dan op onderstaande knop en lees meer.

Plaats een reactie