Storytelling, weer zo'n nutteloze nieuwe hype?

Storytelling

Een paar weken geleden sprak ik mijn collega Ingrid en zij vertelde me dat ze naar een seminar over storytelling zou gaan en dat ik echt mee moest. Ik had de term storytelling al vaker voorbij zien komen en eerlijk gezegd kon ik er helemaal niks mee. Mijn eerste gedachte was dat ik in jip-en-janneketaal verhaaltjes moest gaan schrijven over mijn bedrijf. Ik dacht gelijk: laat maar, ik laat deze nieuwe hype lekker aan me voorbij gaan.

Ingrid overtuigde me dat dit echt een geweldig event voor mij zou zijn én ik kreeg er als bonus een mooie online cursus bij. Vooruit dan maar, als heel dat storytelling een grote teleurstelling wordt, dan is het in ieder geval een mooi netwerkmoment.

Ik ben helemaal om

Het event laat nog even op zich wachten (7 juli pas), maar de online cursus was wel meteen beschikbaar. En boy oh boy, ik ben helemaal om. Storytelling is geweldig! Ik ben nog maar bij les 8 van de online training, maar ik heb al zoveel mooie tips voorbij zien komen. Tips waar ik echt wat mee kan. Je gaat het vanzelf merken in mijn volgende blogs ?. Als je denkt: hoe doet ze dat? Hoe krijgt ze het voor elkaar dat ik dit verhaal toch helemaal gelezen heb of dat ik ook nog doe wat ze van me vraagt. Het antwoord is storytelling.

Tekst tekst tekst

Voor alle vormen van communicatie is tekst de basis. Of je nu blogt, vlogt, mailt, brieven schrijft of rooksignalen verstuurt. Het gaat om je boodschap, maar vooral ook hóé je die boodschap brengt. Hoe zorg je ervoor dat wat je wilt vertellen op een bepaalde manier bij de ander binnenkomt. Dat je jouw publiek in een totaal andere luistermodus krijgt, gewoon door de manier waarop je jouw verhaal vertelt. Willen we dat niet allemaal kunnen? Want er is toch niets vervelender dan dat je weet dat jouw verhaal klopt en dat je de ander met jouw idee kunt helpen, maar dat de ander je maar niet lijkt te horen of snappen?

Bij Storytelling leer je bijvoorbeeld

  • Hoe je er met de juiste openingszin voor zorgt dat de grootste rekenwonders vergeten om te rekenen (ik was er zelf ook ingetrapt)
  • Hoe je een advies op een zachte manier brengt en veel minder opdringerig overkomt
  • Wat een plakfactor en een drieslag zijn
  • Waarom BEP je nieuwe vriendin is
  • Waarom archetypes belangrijk zijn en wat je er mee doet
  • Wat overgangen, knopen en bomen voor je verhaal kunnen betekenen
  • Hoe je je lezers blij kunt maken met een puzzel

Wie o wie

Ben jij iemand of ken je iemand die wil leren hoe je de principes van storytelling toepast in jouw communicatie, dan beveel ik je de cursus en het event van Yvette Tick zeker aan. Als bonus krijg je wekelijks een les over storytelling toegestuurd en zo leer je vanaf nu de principes van storytelling al toepassen. De klap op de vuurpijl wordt 7 juli, de dag van het seminar.

Ik kan persoonlijk niet wachten tot het zover is, ik vind het nu al jammer dat ik iedere week moet wachten totdat er weer een nieuwe les vrijkomt ?. Het voelt als een groot cadeau dat je niet in een keer uit mag pakken en er blijft iedere keer wat te raden over.

Dus, wil jij ook leren hoe je een verhaal kunt vertellen en welke tips and tricks daarvoor zijn?  Zie ik je op Yvette’s event op 7 juli? Dat zou ik heel leuk vinden, laat het me maar weten als jij ook komt.

Tot ziens?

Liesbeth

P.S. Volgens mij is de online training een tijdelijke bonus, dus zorg dat je op tijd boekt!

Plaats een reactie