Mindset boeken top-10, de ultieme lijst

Als je een online business start dan zit je vol goede moed. En hoop. En mooie plannen. Want je ziet de meest succesvolle voorbeelden om je heen en dan denk je al snel ‘als hij of zij het kan, dan kan ik het zeker’. En dat is waar. Maar weet ook dat bijna iedereen hobbels op de weg tegenkomt. Wat zeg ik? Complete aardverschuivingen. De ene tegenslag is nog groter dan de andere. En de grootste tegenslag is nog wel dat je denkt dat je alles goed doet maar dat je absoluut niet het succes behaalt wat je hoopt.

Ik herken het zonder meer. Ik heb al zo veel gedaan en daarmee zou ik toch de sterren van de hemel moeten verdienen. Begrijp me goed, ik verdien heel lekker. Maar de sterren van de hemel? Dat ik even een stoeltje reserveer voor een ruimtereisje van 11 minuten? Hell no, dat zit er voor mij echt niet in. Het mooie voor mij is dat ik daar trouwens ook geen enkele behoefte aan heb hoor, dus je hoeft geen medelijden met me te hebben.

Maar als al je inspanningen niet helpen om je doelen te bereiken dan heb je een steuntje in de rug nodig. Het eerste wat je nodig hebt is geduld. Het tweede is doorzettingsvermogen. En de derde is zonder meer dat je verwacht dat je dromen uit gaan komen. En dan kom je al heel snel op mindset. Mindset is alles. Het maakt het verschil tussen succesvol worden of altijd blijven rommelen in de marge.

Ik heb inmiddels heel veel boeken gelezen op het gebied van mindset en ik geef je hier mijn ultieme mindset boeken top-10. Niet per se in volgorde van belangrijkheid, ik som ze gewoon in willekeurige volgorde op.

Je bent rijk geboren
> Bekijk bij bol.com
Laatst bijgewerkt op:: 16 juni 2024 - 01:03

Het miljonairsbrein ontrafeld
> Bekijk bij bol.com
Laatst bijgewerkt op:: 16 juni 2024 - 01:03

Invictus Library –  Think and Grow Rich
> Bekijk bij bol.com
Laatst bijgewerkt op:: 16 juni 2024 - 01:03

Road to Freedom
> Bekijk bij bol.com
Laatst bijgewerkt op:: 16 juni 2024 - 01:03

Het Clockwork-effect
> Bekijk bij bol.com
Laatst bijgewerkt op:: 16 juni 2024 - 01:03

Koop je Rijk
> Bekijk bij bol.com
Laatst bijgewerkt op:: 16 juni 2024 - 01:03

The Big Leap
> Bekijk bij bol.com
Laatst bijgewerkt op:: 16 juni 2024 - 01:03

Stoppen met Uitstellen
> Bekijk bij bol.com
Laatst bijgewerkt op:: 16 juni 2024 - 01:03


Dollars Flow To Me Easily
> Bekijk bij bol.com
Laatst bijgewerkt op:: 16 juni 2024 - 01:03

Je Bent Rijk Geboren van Bob Proctor

Je Bent Rijk Geboren van Bob Proctor hoort echt in mijn top 10 van mindset boeken thuis. Want rijk worden gaat niet per se over geld. Rijk is ook rijk in de zin van relaties, de leukste dingen doen en de mooiste dingen beleven.

Wat mij vooral aanspreekt in dit boek is dat er verschillende wetten uitgelegd worden waarmee Bob uitlegt waarom sommige mensen altijd arm zullen blijven en wat je moet doen om de rijkdom die er is naar je toe te trekken. Want er is geen tekort. Dat is waar Bob constant op hamert. Alles wat je nodig hebt en ooit nodig kunt hebben is er gewoon al. Je moet alleen even weten hoe je het naar je toe kunt trekken.

Een groot inzicht voor mij was de vacuümwet. Dat je eerst op moet ruimen/dingen weg moet doen om ruimte te maken voor iets nieuws. En…heel belangrijk. Dat je het weg moet GEVEN. Als je iets weg doet dan krijg je er onherroepelijk iets voor terug. Maar als je iets verkoopt, dan krijg je er alleen maar geld voor terug. Als dat is wat je wilt, prima. Maar wil je eigenlijk iets anders dan geld, dan moet je dingen weggeven. En je zult zien dat je dan exact ontvangt wat jij wilt.

Ik heb deze wet kortgeleden in actie gezien. Ik heb 50 euro aan onze vaste postbode gegeven omdat ik het idee had dat hij het goed kon gebruiken. Ik deed het voor hem maar ik wilde ook wel eens zien wat dat vacuüm zou creëren. Nou, ik stond verbaasd, want ineens kwam er langs allemaal kanten geld naar mij toe. Het werkte!

Dit en nog veel meer wijsheden staan in het boek van Bob Proctor en je kunt je eigen leven er zoveel mooier en beter mee maken.

Je bent rijk geboren
> Bekijk bij bol.com
Laatst bijgewerkt op:: 16 juni 2024 - 01:03

Het Miljonairsbrein Ontrafeld van T. Harv Eker

Het Miljonairsbrein Ontrafeld is een boek met een simpele gedachte. Blijkbaar denken alle rijke mensen hetzelfde en doen ze dezelfde dingen. Maken ze op dezelfde manier beslissingen. Harv heeft deze mensen bestudeerd en heeft ontdekt wat de verschillen zijn tussen rijke mensen en ‘Jan met de Pet’.

Het eerste deel van het boek gaat over je financiële blauwdruk. Wat geloof je over geld? Hoe denk je over geld? Wat heb je vroeger in je opvoeding meegekregen over geld? Het maakt hoe je nu bent en vooral ook: het bepaalt of je de juiste mentaliteit hebt om überhaupt geld te hebben en te houden. Om te laten zien hoe bepalend je blauwdruk hierin is: het blijkt dat winnaars van grote geldbedragen het geld vaak binnen no-time weer kwijt zijn. Omdat hun blauwdruk verkeerd ingesteld staat. En dat wil je dus voorkomen!

In het tweede deel vertelt Harv over het verschil in hoe rijke mensen denken ten opzichte van hoe arme mensen denken. Zoals bijvoorbeeld: Rijke mensen zijn uitstekende ontvangers. Arme mensen zijn slechte ontvangers. Kijk maar eens naar jezelf: kun jij goed ontvangen? Ik merkte het bij mezelf toen iemand me zomaar een groot geldbedrag gaf. Ik dacht meteen ‘dit kan ik niet aannemen en ik geef het terug’. Toen dacht ik gelukkig terug aan de woorden van Harv en ik dacht meteen ‘als ik rijk wil worden dan moet ik in staat zijn om te ontvangen. Anders zal het nooit lukken’. En ik heb het geldbedrag in grote dankbaarheid aangenomen.

Dit en nog veel meer lessen leer je in het boek van T. Harv Eker. Een aanrader voor iedereen die meer uit het leven wil halen.

Het miljonairsbrein ontrafeld
> Bekijk bij bol.com
Laatst bijgewerkt op:: 16 juni 2024 - 01:03

Think And Grow Rich van Michael Pilarzcyk

Komt ie weer. Het boek dat iedereen noemt: Think And Grow Rich. Maar dit boek wordt niet voor niets iedere keer genoemd want het is de vader (of moeder) van alle mindset boeken. Ik heb er zelf lang over gedaan om de titel goed te begrijpen. Think And Grow Rich, of zoals het in het Nederlands vertaald wordt ‘denk en word rijk’. Ik kon er helemaal niks mee. Als ik alleen door te denken rijk zou worden dan was ik allang miljonair.

Nu ik het boek voor de 6e of 7e keer gelezen heb begin ik het meer en meer te begrijpen. Het gaat om HOE je denkt. Waar je diep van binnen van overtuigd bent, zo word je. Ik leg meteen de koppeling naar het boek van Bob Proctor die zegt ‘zie voor je wat je wilt en geloof erin dat je het gaat krijgen. Geloof het niet alleen, maar VERWACHT het’.

Nu komt natuurlijk niets voor niets, dus je zult er ook wat voor moeten DOEN en je kansen pakken. En als je de kansen krijgt moet je doorgaan totdat je je doel bereikt hebt. Volharding dus. Over dit en nog veel meer leer je in het boek Think And Grow Rich. En ik ben fan van de vertaling van Michael Pilarzcyk omdat dit echt een hele leesbare vertaling is. Wat ik wel jammer vind is dat ook hij is blijven hangen in de oude voorbeelden die in het originele boek gebruikt worden. Ondanks dat de voorbeelden treffend zijn en in deze tijd nog steeds relevant zijn, had ik graag voorbeelden uit deze tijd gezien.

Lees dit boek en herlees het keer op keer.

Invictus Library –  Think and Grow Rich
> Bekijk bij bol.com
Laatst bijgewerkt op:: 16 juni 2024 - 01:03

Road to Freedom van Karel Emck

De Road to Freedom van Karel Emck mag niet ontbreken op deze lijst. De ondertitel van dit boek is ‘de 4-urige werkweek in de praktijk’ en dat is precies wat het is. Ik heb Karel een paar keer mogen ontmoeten tijdens zijn zoektocht om voor zichzelf een 4-urige werkweek te realiseren en het is dan heel verhelderend om te lezen welke hobbels en uitdagingen hij op zijn tocht tegen is gekomen.

Het boek gaat trouwens niet alleen over hoe hij het voor elkaar heeft gekregen om goed te verdienen met slechts een paar uur werken per week. Het boek gaat vooral ook over dat hij zijn droom waarmaakt: een rondreis door Amerika. Het boek gaat ook over dat hij veel eerder dan verwacht eigenlijk al helemaal klaar was met zijn rondreis. Dat hij het niet meer leuk vond. En dat is zuur als je zo hard je best gedaan hebt om iets voor elkaar te krijgen.

Om dit boek heb ik hard gelachen, ik heb met tranen in mijn ogen gezeten en ik heb er ook vooral veel lessen uit gehaald. Bijvoorbeeld dat het goed is voor een mens om altijd doelen in het leven te hebben. Want als het altijd vakantie is, is het nooit meer vakantie. Dus wees voorzichtig met wat je wenst.

Dit boek gaat niet alleen over mindset. Over doorgaan als het leven rotsblokken op je pad gooit. Maar ook over puur praktische tips over hoe je je leven een stuk makkelijker inricht (lees: dat je minder zelf hoeft te doen).

Road to Freedom
> Bekijk bij bol.com
Laatst bijgewerkt op:: 16 juni 2024 - 01:03

Het Clockwork Effect van Mike Michalowicz

Hier zeg ik eerlijk dat ik even in twijfel was of ik ‘Het Clockwork Effect’ of ‘De Ondernemersmythe’ van Michael E. Gerber zou pakken. Maar ik heb toch gekozen voor Het Clockwork Effect omdat dit een recenter boek is en omdat het meer op alle ondernemingen gericht is. Terwijl De Ondernemersmythe in mijn ogen meer gericht is op franchise-achtige constructies. Correct me if I am wrong.

Maar goed, Het Clockwork Effect is een boek dat je helpt om je mindset te veranderen over hoe je je geld verdient met je bedrijf. Want veel ondernemers denken dat ze hun hele leven hard moeten werken en zwoegen, of dat is in ieder geval hoe hun werkelijkheid er op dit moment uitziet.

Mike neemt je mee in een nieuwe gedachtengang over hoe het ook anders kan. Dat je er zelfs voor kunt kiezen om jezelf buiten het bedrijf te zetten en dat jouw ‘kindje’ verder groeit zonder jou. Wat levert dat je op? Vrijheid! Mike vertelt bijvoorbeeld dat hij zelf regelmatig vakanties doorwerkte en dat hij altijd AAN stond. Want er was maar 1 iemand die het bedrijf draaiende kon houden en dat was hijzelf. In Het Clockwork Effect neemt Mike je mee in hoe hij deze mindset helemaal heeft veranderd en hoe hij nu lange vakanties kan nemen, terwijl zijn bedrijf alleen maar beter draait.

Wil jij dit ook, dan is dit mindset-boek voor jou.

Het Clockwork-effect
> Bekijk bij bol.com
Laatst bijgewerkt op:: 16 juni 2024 - 01:03

Koop Je Rijk van Myrthe de Groot

Ga studeren, vind een goede baan, koop een huis en los de hypotheek zo snel mogelijk af. Dat is het advies wat menig ouder zijn/haar kinderen mee heeft gegeven. Inclusief mijn ouders. Want schuld is slecht, daar moet je zo snel mogelijk van af.

Myrthe zet daar een compleet andere mindset tegenover. Zij zegt juist dat schulden hebben goed is, als je natuurlijk wel om de juiste reden schuld hebt. En een juiste reden is vastgoed kopen oftewel in vastgoed beleggen.

Myrthe legt uit dat feitelijk iedereen dit kan. Ja, je moet wat eigen geld hebben, maar dat valt reuze mee. En met het juiste vastgoed, de juiste huurders en de juiste mindset kun je een prachtig leven voor jezelf creëren.

Ik vond het een verfrissend boek, zeker omdat het geschreven is door een jonge vrouw. Bij vastgoed beleggen denk je toch al snel aan grijze maatpakken, grijs haar en dikke buiken. Niets is minder waar en Myrthe heeft met haar bedrijf Actief een levendige community opgebouwd die gerund wordt door vooral jongen vrouwen. Prachtig vind ik dat. Zo kan het dus ook en zo kun jij het ook, dus lees het boek Koop Je Rijk.

Koop je Rijk
> Bekijk bij bol.com
Laatst bijgewerkt op:: 16 juni 2024 - 01:03

Waag de Sprong van Gay Hendricks

Waag de Sprong is voor mij zo’n belangrijk boek geweest. Dit boek heeft me in laten zien dat ik aan het leven was in mijn zone van uitmuntendheid en dat het veel beter voor mij (en voor de wereld om me heen) is als ik in mijn genialiteitszone ga leven.

Want in de uitmuntendheidszone is het druk. In die vijver stikt het van de mensen die ongeveer hetzelfde kunnen als jij. Daar is dus ook prijsdruk. Maar in de genialiteitszone daar ligt het goud. Daar is het niet druk. Daar ben jij een van de weinigen (of zelfs de enige) die iets kan. En dat maakt je uniek. Geen prijsdruk en vooral een plek waar jij je helemaal in je element voelt en waar jij die dingen kunt doen die jou het meeste plezier en voldoening geven. En waar je andere mensen het meest mee helpt.

Een win-win situatie dus. Voor jou en de rest van de wereld. Ik ben dit boek dan ook zeer dankbaar dat ik het gevonden heb en mocht lezen. Want dit is waar het over gaat.

(Je moet een beetje geluk hebben als je dit boek in het Nederlands wilt, want mensen die het boek hebben vragen er exorbitante prijzen voor. Dus hou de pagina in de gaten.)

The Big Leap
> Bekijk bij bol.com
Laatst bijgewerkt op:: 16 juni 2024 - 01:03

Stoppen Met Uitstellen van Isabelle Feteris

Ken je Isabelle Feteris? Ze heeft grote prijzen gewonnen in het powerliften en ze kan met recht zeggen dat ze een topsporters-mentaliteit heeft.

In haar boek Stoppen Met Uitstellen legt ze uit waarom het niet goed is om jezelf aan te passen aan de massa. De massa die in het leven een zesjes-mentaliteit heeft. Je baan is wel oké, je huis is wel oké, je relatie is goed genoeg en er is altijd wel wat toch? Die keuze mag je maken en als je er tevreden mee bent is het prima. Maar Isabelle gaat voor de top. Voor beter presteren dan de rest. 

Isabelle is zelf het levende voorbeeld van hoe ze minimaal een 8,5 wil scoren op ieder aspect van haar leven. En ze heeft met tientallen mensen gesproken, getraind of gewerkt die topprestaties leveren. Allemaal zeggen ze hetzelfde: “Het grootste aandeel van succes komt niet door geluk maar door je mindset!”

Lees het boek en ze vertelt je over de mentale strategieën van topsporters, ex-topsporters en experts op het gebied van mindset. En ze deelt natuurlijk haar eigen methode om eindelijk weg te komen uit het dodelijke gemiddelde en te gaan voor een 9 of een 10. Waarom? Omdat je het waard bent.

(Heb je al gezien dat dit boek zeer goede kritieken krijgt en zelfs 4,9 sterren op 5 scoort!)

Stoppen met Uitstellen
> Bekijk bij bol.com
Laatst bijgewerkt op:: 16 juni 2024 - 01:03

Je Bent Zoals Je Denkt van Michael Pilarzcyk

Iedere morgen heb ik een Miracle Morning en onderdeel van die Miracle Morning is 10 minuten lezen. Als je dat iedere dag van het jaar doet, dan verbaas je je erover hoeveel boeken je dan in een jaar leest.

In die 10 minuten lees ik altijd boeken waar ik iets van leer en de laatste weken/maanden heb ik ‘Je Bent Zoals Je Denkt’ gelezen. En ik heb het inmiddels dus al 3x gelezen. Waarom 3x? Het is geen moeilijk boek, maar het is nogal een uitdaging om de informatie uit het boek in je leven te integreren. En er staat zo veel informatie en zo veel tips in dat je het gewoon echt niet allemaal in 1x kunt onthouden. Voor mij is dit een boek voor op je nachtkastje en is het fijn om iedere dag een stuk te lezen.

Waarom ik dit boek ook wilde hebben is omdat Michael heel terecht zegt dat ‘Think And Grow Rich’ te veel gericht is op een eeuw geleden én dat de voorbeelden dus ook niet meer tot de verbeelding spreken. Ook al passen ze nog wel en kloppen ze ook in deze tijd.

Ik werd dus meteen getriggerd toen Michael zei dat hij in dit boek meer recente voorbeelden geeft. Je Bent Zoals Je Denkt legt uit hoe je gedachten je dagelijkse realiteit creëren. Zoals je denkt, zo zal je zijn en zo zal je leven zich vormen. Door je eigen denkwijze beter te begrijpen, zal je in staat zijn meer te leven zoals jij dat graag wilt.

Het belangrijkste waar dit boek over gaat is: leven in verbinding met De Bron.

‘Er is iets wat ons in leven houdt. Iets wat ons laat ademen, wat ons hart laat kloppen. Iets wat de natuur laat groeien, wat de zon doet opkomen.
Dat iets, het iets met vele namen, daarover gaat dit boek.

Je bent zoals je denkt is geïnspireerd door twee klassiekers: As A Man Thinketh van van James Allen (1903) en The Science of Getting Rich van Wallace D. Wattles (1910). Maar zoals ik al eerder schreef, het is aangevuld met eigen visies en inzichten en het is dus een vrije vertaling geworden. En dat is precies wat ik nodig heb. Zeg jij nu ‘dat wil ik ook wel, want al dat ouderwetse taalgebruik maakt dat ik het niet voldoende begrijp en toepas’. Dan is dit boek voor jou.


Dollars Flow To Me Easily van Richard Dotts

Dit is met stip het dunste boekje dat ik ooit heb gelezen in de categorie Mindset-boeken. Eigenlijk is het maar ruim 80 pagina’s met inhoud en dan nog 20 pagina’s met van alles over Richard Dotts zelf.

Ook al is het een dun boekje, dat maakt het geen sikkepit minder waardevol. Want wat een goed boek is dit en ik voel dat hier zoveel waarheid in zit. Dat ik zo hard aan het proberen was en dat ik zo veel moest. En Richard nodigt je juist uit om niks te doen. Of niks? Het is zeker niet niks, maar ik voel gewoon dat dit het punt is waar ik fout ga. En hij heeft de oplossing voor je, die zit namelijk IN jou.

Je moet het boekje Dollars Flow To Me Easily echt even lezen. Het kost maar een paar euro en zijn strategie is zo krachtig. Ik hou er van.

Dollars Flow To Me Easily
> Bekijk bij bol.com
Laatst bijgewerkt op:: 16 juni 2024 - 01:03
Veelgestelde vragen over mindset boeken

Ik krijg steeds weer vragen over mindsetboeken en ik geef je hieronder de meestgestelde vragen met natuurlijk de antwoorden. Check it out.

Mindset boeken, waarom ben ik daar zo fan van?

Mijn grote vriend Jim Fortin zeg altijd 'Money does not come from hard work. Money comes from the universe.' Wat hij daarmee bedoelt is wij denken dat we hard moeten werken om veel te verdienen en overvloed te hebben en hij zegt dat dat lariekoek is. Geld komt van het universum. Alles is energie en gelijke energieën trekken elkaar aan. Kortom: als jij in een lage, negatieve energie zit dan trek je ook negatieve dingen aan. Zit je juist in een hoge frequentie dan trek je ook dingen met een hoge frequentie aan.

Overvloed heeft een hoge frequentie. Bovenstaand verhaal heeft te maken met mindset en hoe je die kunt veranderen. Want in ons leven hebben we heel veel dingen geleerd die niet kloppen. Die ons verteld en voorgedaan zijn door mensen die helaas niet beter wisten. En wij hebben dat voor waarheid aangenomen. Mindset boeken helpen je om je eigen blinde vlekken en aannames te onderzoeken. Is het wel waar? En waar kan ik beter? Daarom verslind ik mindset boeken en leer ik iedere keer weer bij. En dat gun ik jou ook.

Wat is mindset?
Mindset is het Engelse woord voor 'overtuiging'. Het staat voor de manier waarop mensen denken over zichzelf en over hun kwaliteiten. Vergeet ook vooral niet de overtuiging over welke kansen je hebt in het leven. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen een vaste mindset en een groeimindset.
 
Bij een vaste mindset ga je ervan uit dat eigenschappen - zoals intelligentie - vaststaan. Je houdt je vast aan je sterke eigenschappen en hebt weinig motivatie om meer te leren: hoe slim je bent, staat immers toch al vast. Kenmerken van een vaste mindset zijn:
 • Je vermijdt risico’s
 • Je wilt jezelf continu bewijzen
 • Je hebt veel behoefte aan stabiliteit
 • Wanneer iemand anders succesvoller is dan jij, voel je je bedreigd
 • Je vindt het lastig om feedback en kritiek aan te nemen
 • Je ontwikkelt geen kwaliteiten, je staat stil
Mensen met een groeimindset zijn er van overtuigd dat je kwaliteiten kunt ontwikkelen. Natuurlijk kan iedereen zich ontwikkelen, maar mensen met een groeimindset zijn er helemaal klaar voor en ontwikkelen zich op een hoger tempo. Ze zijn niet bang om te falen, want falen betekent dat je iets leert, en het maximale eruit kunt halen. Kenmerken van een groei mindset zijn:

 • Je bent leergierig
 • Je kunt tegen kritiek en hoort graag feedback
 • Niet bang om te falen
 • Kwaliteiten ontwikkelen
 • Je reageert positief op veranderingen in je omgeving
 • Een gemaakte fout gebruik je om van te leren
 • Je experimenteert graag

Het is aan jou, welke mindset wil je? En vrees niet, als je weet dat je nu een vaste mindset hebt dan kun je dat veranderen? Hoe? Hier gaat de cirkel rond, start met het lezen van mindset boeken.

Wat doet een gezonde mindset voor je?
Een gezonde mindset versterkt enorm en draagt bij aan je gezondheid. Het gaat veel verder dan 'positief denken'; het gaat over soorten overtuigingen over jezelf hebben die belangrijke consequenties tot gevolg kunnen hebben. Het leuke en het fijne is dat je je mindset kunt trainen. Je kunt jezelf op dit gebied ontwikkelen en dat is ook wat je wilt doen.
 
Want the sky is the limit, echt waar. En dat geldt NIET alleen voor rijke jongetjes en meisjes die met een gouden lepel in hun mond geboren zijn. Dat is het mooie van deze tijd, wij westerlingen hebben allemaal dezelfde kansen. Je moet ze alleen 'even' pakken. Hoe doe je dat? Door je mindset te ontwikkelen.
Welke boeken over mindset wil je lezen?

In bovenstaande lijst (zie het artikel waar je nu bent) heb ik een uitgebreide opsomming gemaakt van de mindsetboeken waar ik het meest aan heb gehad. Er zijn er natuurlijk nog veel meer en als jij tips voor mij hebt dan nodig ik je uit om die met mij te delen. Mail dan naar liesbeth@vabenesupport.nl of geef een reactie onder deze blog.

Maar welke boeken over mindset ik het meest interessant vind, zijn de boeken die je leven makkelijker maken. Daarvoor moet je eerst wel wat stappen zetten. Stappen die meestal op zichzelf vaak niet heel erg makkelijk zijn. Maar als je de stappen gezet hebt, dan wordt je leven wel een stuk makkelijker.

Wat ook belangrijk is is vertrouwen. Vertrouwen dat het zo werkt. Zo hoorde ik pas een verhaal van iemand die steeds de neiging bleef houden om heel veel te doen en hard te werken. Hij zei 'maar als ik dat doe dan wordt het stil op mijn bankrekening. Pas als ik rust neem en in een hoge frequentie kom doordat ik me goed voel, dan ineens begint mijn Mollie te pingen (de zogenaamde I Love Mollie-Mails, dat is een teken dat er geld op je rekening is overgemaakt en dat iemand bijvoorbeeld iets heeft gekocht op je website).

Alles is energie, alles heeft te maken met frequenties en jij wilt op de juiste frequentie zitten. Hoe doe je dat? Dat leer je door mindset boeken te lezen.

Heb je ook nog andere tips dan alleen maar mindset boeken?

Maar natuurlijk. Waar ik als online ondernemer veel aan heb zijn boeken over ondernemen. Ook daar heb ik een lijst van gemaakt, van de boeken die me op dat gebied het meest geholpen hebben. Die lijst lees je hier. Of check deze boekentips. Zoals je ziet, ik heb er nogal wat.


Laatste overdenking over de mindset boeken

Hoe meer ik lees en hoe meer ik ga werken met de wet van de aantrekkingskracht, met de vacuümwet en de wet van de vibratie hoe vaker ik het bewijs zie dat het werkt. Het gaat in het leven niet om hard werken. Het gaat om slim werken en vooral om de natuurwetten vóór je te laten werken in plaats van tegen je.

Zo kun je nog zo hard je best doen om rijk te worden, maar als je er niet werkelijk in gelooft dat jij rijkt kunt zijn dan gaat het niet gebeuren (en rijk gaat zeker niet alleen over geld, het gaat over alle gebieden in je leven). Ja, dan word je misschien wel rijk, maar is het maar voor even. En dan raak je alles weer kwijt. Dat wil je gewoon niet en daarom is het zo belangrijk om aan je mindset te werken.

Succes met de boeken die ik je getipt heb en als je mooie (succes)verhalen voor me hebt dan hoor ik die natuurlijk graag. Wil je nog anders tips? Kijk dan eens naar deze boekenlijst.

Plaats een reactie