Knoerthard

Vanmorgen was ie er weer. Mijn gevederde vriendje. Als ik ’s morgens ga wandelen doe ik mijn oogoefeningen en als het regent zoek ik daar een droog plekje voor. Dat kan perfect op de Markt, daar staan de travalje (de hoefstal, een hok waar lang lang lang geleden paarden werden beslagen). Sta ik droog en heb ik de ruimte om te bewegen.

Vanuit de travalje heb ik perfect zicht op de muziek(kiosk) en daar word ik al dagenlang getrakteerd op een concert. Een concert van een merel en boy oh boy, wat kan dat kereltje zingen. Ik loop er speciaal voor om. Of het regent of niet, het is gewoon zo mooi om even te gaan luisteren.

Doet die merel volgens mij expres in de kiosk omdat dat klinkt als een malle. Het is natuurlijk niet voor niets een muziektent en het lijkt wel of ie door een megafoon zingt. Slim, want hij zingt alle andere merels eruit. Hij heeft me een partijtje contact met de (merel)vrouwtjes en dat maakt dat hij nog wat extra trillers en hoge noten in zijn repertoire opneemt. Prachtig!

Vorige week kwamen de marktkoopmannen van de weekmarkt en daar schrok mijn gevleugelde vriendje van. Ging ie in een boom zitten en dat maakte meteen een wereld van verschil. Klonk zijn lied een stuk zachter. Zodra het kon vloog hij direct terug naar zijn stekkie. Want waarom zou je genoegen nemen met een afgeslankte versie als je ook de full monty kunt hebben.

Ik vond dit een prachtige metafoor voor ondernemen. De juiste plek vinden (het juiste product maar ook de juiste niche) helpt enorm. Dan lijkt het ineens alsof je een megafoon hebt. Dan vertel je over wat je van plan bent en zijn er meteen al mensen die zeggen ‘ik doe mee’. Of die aanbieden dat je je plan met/op ze mag testen.

Ik maak het zelf mee nu ik mensen vertel dat ik de opleiding tot Bates-leraar volg.  En ik heb een plan. Laagdrempelig (qua kosten en qua inspanning). Het is trouwens nog eens hartstikke leuk ook en goed voor je algehele gesteldheid.

Binnenkort kom ik met meer informatie, maar je kunt nu al aan de slag. Ik heb namelijk een video-serie gemaakt waarin ik vertel welke ‘oefeningen’ ik gedaan heb uit de Bates-methode waarmee je direct kunt beginnen om weer te gaan zien met je eigen ogen. Zonder bril, lenzen of een operatie.

Klik hier en check of mijn ogenproduct iets voor jou is

Ik zie je!

Liesbeth

Plaats een reactie