OERsterk, de O van ontspanning

De O van Ontspanning. Ja ja. Werk jij ook zo hard en heb je aan het eind van de dag vierkante ogen. Dan ben je vast iets vergeten. De broodnodige ontspanning. Want laten we eerlijk tegen elkaar zijn: als jij omvalt ligt je business op z’n gat. Goed voor jezelf zorgen dus. En dat doe je met regelmatige ontspanning.

Betekent dat dat je een hele dag op blote voeten door het bos moet gaan wandelen? Of dat je iedere dag niet meer dan 2 uurtjes mag werken? Nee, natuurlijk niet.

Lees verder, dan vertel ik je een paar concrete voorbeelden die Richard de Leth geeft:

  • Zorg dat je minimaal 7 uur per nacht slaapt.
  • Doe ademhalingsoefeningen en train jezelf dat je maximaal 6 tot 10 keer per minuut ademhaalt.
  • Wees kritisch op wie je in je vriendengroep toelaat. En… spreek iedere week minstens 1x met iemand af die je dierbaar is.
  • Douche koud en hou dat minimaal 1 minuut vol. Dat is zo goed voor je (en ja, het is ook verschrikkelijk, maar ik heb een tip voor je hoe je het wel volhoudt).

De voorbeelden hierboven lijken simpel en dat zijn ze in de basis ook. Als je ze goed en consequent toepast ga je zien dat het een wereld van verschil gaat maken.

Helaas, alleen met ontspannen ben je er nog niet. Je hebt ook nog de E van Eten en de R van Regelmatig bewegen. Wat je daarvoor kunt doen lees je hier.

 

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl