Affiliate marketing wat is dat?

Affiliate marketing wat is dat?

Met affiliate marketing promoot je producten en diensten van iemand anders. En je krijgt alleen betaald voor de verkopen die via jou gerealiseerd worden. Geen uurtje-factuurtje, geen contract, geen vaste vergoedingen. Verkoop je niks via jouw affiliate link, verdien je ook niks. Verkoop je veel, verdien je ook veel.

Heb je een grote mailinglijst? Joepie!

Heb jij een grote mailinglijst? Dan kan het interessant zijn om affiliate voor een andere ondernemer te worden. Jij stuurt een mail naar jouw lijst en vertelt over het fantastische product of dienst van die andere ondernemer en je deelt jouw affiliate link. Koopt iemand van jouw lijst via jouw affiliate link, ketsjing! Dan rinkelt jouw kassa.

Heb je geen grote mailinglijst? Geeft niks

Je kunt ook starten met affiliate marketing als je geen grote mailinglijst hebt. Ik heb bijvoorbeeld zelf geen grote lijst, maar ik schrijf wel deze artikelen. Jij bent hier nu bijvoorbeeld en als je via de linkjes op deze website koopt dan krijg ik daar een vergoeding voor (je bent dus gewaarschuwd ?).

Andere mogelijkheden:

  • Adverteren op Facebook. Daarmee kan je je eigen maillijst laten groeien en het kan ook lucratief zijn om als affiliate een advertentie te starten om meer bereik te krijgen.
  • Adverteren op Google met Google Ads. Kom je met een beetje geluk meteen op de eerste plaats van de zoekresultaten als iemand op jouw zoekwoorden zoekt.

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl