Waarom ik altijd kansen in een crisis zie

De coronacrisis, het gaat maar door en het houdt maar niet op. Op social media zie je de ene mening na de andere voorbijvliegen. De een vindt alle maatregelen zwaar overdreven, de ander toont begrip en zegt dat het niet anders kan. Ik heb hier geen mening over. Ik ben geen expert en mijn gevoel is dat ik niet anders kan dan vertrouwen op wat deskundigen zeggen.

Wat ik beangstigend vind is dat je niet weet waar je je op in moet stellen. Als ik het goed begrijp zijn er mensen die positief getest zijn op corona en die niet of nauwelijks ziek zijn. Andere mensen liggen binnen een paar dagen op Intensive Care en overlijden zelfs. En het is inmiddels wel duidelijk dat corona super besmettelijk is, dus volgens mij is er geen ontkomen aan. Het enige wat we kunnen doen is een poging om het aantal ziektegevallen te doseren, zodat ziekenhuizen de stroom patiënten nog aan kunnen.

Waar ik wel een mening over heb

Ondertussen verbaas ik me wel over wat er allemaal gebeurt. Want het is echt heftig. Complete landen zijn op slot. Nooit geweten dat dat kan. En toch, het leven gaat gewoon door.

Er zijn bedrijven die echt keihard getroffen worden door de coronacrisis. In mijn ogen zijn dat de ondernemers die vooral met ‘spullen’ werken. Maar er zijn ook bedrijven en ondernemers voor wie dit juist een toptijd is. Luister bijvoorbeeld naar wat Pieter Derks hierover zegt (echt briljant!).

Er zijn dus gewoon kansen!

Wat zie ik aan kansen zie in deze crisis

  • Ik ken iemand, die vloog in de afgelopen maanden regelmatig door heel Europa. Hier een meeting, daar een kick-off en dan weer een training. Het moest allemaal op locatie. Tot nu, nu blijkt het ineens ook online te kunnen. Een vriend van hem vertelde dat hij ‘normaal’ een dag per week in de auto zat om naar klanten te rijden. Het kan nu allemaal online en hij krijgt in een werkweek veel meer gedaan. Jammer voor de luchtvaartmaatschappijen en de oliemaatschappijen (en dat snap ik echt). Fijn voor het milieu.
  • Een klant van me maakt virtuele classrooms. Kortom: de mogelijkheid om een les/college te verzorgen, alleen nu niet met de studenten in 1 zaal. Zij heeft nu een mooie opdracht binnen om dat te verzorgen voor een normaal offline onderwijsinstelling. Studenten kunnen dan lekker thuisblijven. We weten inmiddels dat de files op dit moment met 25% afgenomen zijn. Er is weer plek in de trein. Hoe heerlijk is dat. En de kwaliteit van dit onderwijs blijft gewoon op niveau.
  • Steeds meer werknemers wordt gevraagd om thuis te werken. Aha, ik vroeg dat in 2010 al aan mijn toenmalige werkgever. Kon niet. Nu blijkt het wel te kunnen. Dan kan het ‘na corona’ ook toch?
  • Een vriendin van me heeft een zoon die het erg moeilijk heeft op school. Hij zit nu noodgedwongen thuis. Hij bloeit op en het gaat veel beter met hem.
  • Een andere vriendin van me heeft veel moeite met eten en afvallen. Vooral op haar werk waar overal snoeppotten staan en alle heugelijke feiten reden zijn voor vette koeken. Ze werkt nu vanuit huis en kan helemaal zelf bepalen wat en wanneer ze eet. Ze voelt zich veel gezonder en de kilo’s vliegen er af.
  • Ik heb zelf live-dagen van een coachingstraject. Die gaan niet door. Het live-gedeelte in ieder geval. Ook wij video-bellen en ik heb er helemaal zin in. Ik weet zeker dat we onze uren samen veel effectiever besteden dan wanneer we allemaal in dezelfde ruimte zitten. Pauzes worden korter. Kletspraatjes worden lastiger (en dus korter). Last but not least, doordat we videobellen komt er een opname. Hoera, ik kan de les dus achteraf terugkijken als dat nodig is. Ik zie meteen mogelijkheden voor de toekomst. En natuurlijk wil je dit niet alle lessen thuis volgen, maar een flink deel van de lessen online kan best.

Ik kwam ook nog een mooie video tegen op Facebook wat trendwatcher Lidewij Edelkoort ziet.

Nieuw project

Corona heeft mij aan het denken gezet, want ik had geluk. Mijn verdienmodel werkt ook in deze crisis, maar het had zomaar niet zo kunnen zijn. Ik wed op 1 paard en in dit geval was het het juiste paard. Maar wat als dat niet zo was geweest? Dan had ik snel snel iets anders moeten verzinnen.

De corona-crisis heeft dus voor mij ook kansen gebracht. Ik kreeg tijd en ruimte om te starten met een nieuw project. Ik was al een tijd op zoek naar een project waarin ik al mijn kwaliteiten kwijt zou kunnen én (belangrijk!) waar ik het gevoel mee heb dat ik andere ondernemers echt kan helpen.

Ik heb een nieuwe website gebouwd www.onlinebusinessbouwer.nl. Op deze website deel ik mijn kennis en tips*** over hoe je een stabiele online business bouwt en welke bouwstenen je daarvoor zou kunnen kiezen. Die kennis en tips over deze bouwstenen komen ergens vandaan en die linkjes deel ik ook meteen. Want wat ik geleerd heb, kan jij namelijk ook leren. En toepassen voor jouw bedrijf.

Ik zeg eerlijk: de linkjes die ik in de artikelen deel zijn affiliate links. Dat betekent dat als op een linkje in een artikel klikt en je besluit om dat product of die dienst te kopen, dan krijg ik een vergoeding. Dat is dus mijn verdienmodel hierachter en dat verdienmodel heet affiliate marketing. Meer weten over wat affiliate marketing is en hoe ik jou als online business bouwer kan helpen? Klik hier en lees snel verder.

Hartelijke groet,
Liesbeth

PS: Ik hoop dat we het corona-virus snel overwinnen en een oplossing vinden. En daarna hoop ik dat we van deze crisis leren. Zien hoe het anders kan. De positieve gevolgen ervan vasthouden. Moeder aarde zal ons dankbaar zijn.

*** www.onlinebusinessbouwer.nl is gloednieuw en ik ben nog aan het schrijven en bouwen. Hou de website dus in de gaten, want er komt nog veel meer informatie op.

Plaats een reactie