2 tips die je helpen om een tekst te schrijven

 

helpen om een tekst te schrijvenWaarom ik je wil helpen om een tekst te schrijven

Als je mijn blogs volgt dan weet je het wel, ik adviseer je om online zichtbaar te zijn. Hoe doe je dat? Door bijvoorbeeld regelmatig een blog te schrijven en die op je website te plaatsen. Dat is weer nieuwe content, daar houdt Google van en helpt mee om je website hoger in de zoekresultaten te krijgen.

Zorg dat je verhaal lekker leest

Daar zit je dan, je hebt niet alleen een goed onderwerp gevonden maar je hebt ook nog eens inspiratie om een mooi verhaal te schrijven. Dit is het moment, je gaat ervoor zitten en schrijft je blog. Je leest het terug en dan zie je dat je steeds weer dezelfde woorden hebt gebruikt. Toch zijn juist deze woorden belangrijk om een consistent verhaal te houden, dus wat ga je er aan doen? Daar heeft Word een fantastische functie voor in het leven geroepen, de functie Synoniemenlijst. Je vindt deze functie in Office for Mac in de menubalk onder Extra en dan Synoniemenlijst. Op een Windows computer gebruik je de sneltoetscombinatie Shift-F7. Selecteer het woord dat je al voor de zoveelste keer terug ziet komen, kies deze functie en in Word opent een kolom aan de rechterkant van je scherm. Daarin wordt automatisch een aantal opties getoond waarmee je dit woord kunt vervangen. Zo, dat doet de leesbaarheid van je tekst meteen goed.

Zorg dat je weet waar je het over hebt

Er is nog een mooie functie, die bijna op dezelfde plaats staat. Met deze functie kan je snel zoeken wat de betekenis van een woord is, door dit woord te selecteren. Ga vervolgens in de menubalk naar Extra, kies Slim Opzoeken (bij een Apple-computer) of CTRL-F7 (bij een Windows computer) en er gaat meteen een wereld voor je open. Je krijgt namelijk een kolom met zoekresultaten uit een zoekmachine. Heb je geluk, dan kun je de betekenis van je woord gelijk al afleiden uit de korte tekstjes die in de kolom getoond worden. Zo niet, dan klik je op het zoekresultaat dat je het meest hoopvol lijkt en je gaat linea recta naar de internetpagina waarop je uitgebreider kunt lezen. Mocht je niet weten wat linea recta betekent, je zoekt het dus snel op met deze functie. Je kunt deze functie te allen tijde oproepen, of was het nu ten alle tijden? Jij weet het door het gebruik van CTRL-F7.

Dit zijn functies die ik regelmatig gebruik, maar er zijn er nog veel meer. Als ik je ergens mee kan helpen dan hoor ik dat natuurlijk graag. Laat het me weten door een reactie achter te laten.

Tot snel!

Liesbeth

Plaats een reactie