Help, mijn klanten stoppen ermee

Vorige week had ik een bijzondere dag. Zomaar ineens kreeg ik van 4 klanten het bericht dat ze (tijdelijk) met onze samenwerking willen stoppen. Een klant stopt echt helemaal met haar bedrijf wegens persoonlijke omstandigheden. Een klant ziet het even niet meer zitten en zit (hoop ik) in een tijdelijke dip. En twee klanten hebben het zo druk met het bedienen van hun klanten, dat ze het echt niet meer zien zitten om ook nog eens aan hun eigen bedrijf te bouwen. Dat stuk waar ik in beeld kom zeg maar ?.

Bam

Als je op één dag van 4 van je 7 klanten bericht krijgt dat ze er even mee willen stoppen, dan is dat een behoorlijke klap kan ik je vertellen. En dit is dus wat je als ondernemer zomaar kan gebeuren, niet alleen in deze wonderlijke corona-tijd. Het kan altijd.

Het is geen kwestie van goed of fout en ik heb ook niets verkeerd gedaan. Er zijn gewoon omstandigheden waarom mijn klanten ineens op de stopknop drukken en ik heb daar maar mee te dealen. Ik besef trouwens heel goed dat ik nog in een luxepositie zit. De horeca was in één klap de complete clientèle kwijt en die zouden blij zijn met ‘slechts’ de helft. Maar voor mij was het echt even schrikken.

Wat zou er met jouw bedrijf gebeuren als jouw klanten stoppen?

Ik ben ervan overtuigd dat dit een tijdelijke dip is in mijn ondernemerschap, maar wat als dat niet zo is? Heb jij er al eens over nagedacht wat er met jouw bedrijf zou gebeuren als ineens de helft van je klantenbestand ermee stopt?

Nog niet zo lang geleden las ik een verhaal van een onderneemster die precies hetzelfde overkwam als ik. Zij raakte er behoorlijk van in paniek kan ik wel zeggen. Ze pakte ook meteen terug naar werkzaamheden die ze eigenlijk vaarwel had gezegd. Waar ze heel bewust voor had gekozen om dat niet meer te doen. Maar er moest brood op de plank komen. Er moest geld verdiend worden. Dus alles wat ze kon doen was welkom en goed.

Dankbaar

Gelukkig voor mij had ik al voorzien dat dit ooit zou kunnen gebeuren. Ik heb voorgesorteerd op deze mogelijkheid en van tevoren gekozen voor wat ik zou willen doen als ik iets heel anders zou moeten gaan doen.

Het idee lag voor het oprapen, ik zag het alleen zelf heel lang niet. Ik ben goed in marketing, ik schrijf graag en ik vind het ontzettend leuk om boeken te lezen en trainingen te doen. Ik ben dus gestart met affiliate-marketing.

Wat is affiliate-marketing? Kort gezegd: als affiliate promoot je de producten en diensten van andere ondernemers en dat doe je met een speciale link. Een affliate-link, waardoor die andere ondernemer weet dat een koper van zijn/haar product of dienst via jouw link is gekomen. En als dat zo is, ontvang je een commissie over de verkoop.

Dit is waar mijn passie ligt. Schrijven, reviewen en aanprijzen (als ik het ook werkelijk goed vind natuurlijk). Hoe mooi is het dat ik nu ook ineens tijd krijg om dit helemaal goed op te zetten! Waar een deur sluit gaat een raam open.

Wil je meer weten over wat affiliate-marketing is en/of wil je weten welke producten en diensten ik zo goed vind dat ik ze wil promoten? Ga vliegensvlug naar mijn website www.onlinebusinesbouwer.nl en lees verder.

Ondertussen ben ik erg benieuwd: heb jij een strategie voor als jouw bedrijf ineens even niet meer zo lekker loopt? Wat heb je daarvoor bedacht? Ik hoor het graag van je.

Zonnige groet,
Liesbeth

PS: Inmiddels zijn er alweer twee van de vier klanten in de actie geschoten en ik krijg het alweer drukker. Had ik ook wel gehoopt en verwacht, maar toch geeft het me een fijn en zeker gevoel om te weten dat ik meer ijzers in het vuur heb.

Plaats een reactie