Wat kies jij: zekerheid of het avontuur?

Als er iemand is die van zekerheid houdt dan ben ik het wel. Jarenlang was het voor mij heel belangrijk om een baan te hebben, liefst een vaste baan. Maar vast bestaat niet meer. Ook al heb je een vast contract, een werkgever kan je tegenwoordig steeds makkelijker ontslaan. En vastigheid is leuk, maar het betekent ook sleur. Iedere dag weer opnieuw naar dezelfde plek met dezelfde mensen en dezelfde werkzaamheden. Er moet toch meer zijn in het leven!?

Wat zou er gebeuren als ik mijn vastigheid op zou geven en op zoek zou gaan naar leuke klussen in plaats van een baan? Ineens was daar een opening, een vriendin op Facebook vroeg een assistent voor één dag per week. Geen zekerheid, alleen een flex-contract dat per week opzegbaar is. Na lang wikken en wegen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik deze opdracht geaccepteerd. Het was nu of nooit! Eigenlijk was deze opdracht niet te combineren met mijn toenmalige baan en na een maand heb ik de knoop doorgehakt, ik heb mijn baan opgezegd. De baan waar ik bijna een vast contract had, maar waar ik me doodongelukkig voelde. Ik werd flexwerker en ik heb geen moment spijt gehad.

Vanaf dat moment had ik voor één dag per week werk. Een beetje weinig om in je levensonderhoud te voorzien. Ik heb vijfentwintig folders laten drukken met op de achterkant een verkort CV en op de voorkant een brief. In deze brief bood ik mezelf aan als flexibele arbeidskracht. Van de vijfentwintig bedrijven die ik benaderd heb, hebben er twee interesse getoond. Ik werkte vanaf dat moment één dag per week voor mijn vriendin en drie dagen per week voor een woonboulevard.

De volgende stap is inmiddels gezet. Ik ben zelfstandig ondernemer geworden en in september begin ik met de opleiding Virtueel Succes en ga ik me bekwamen in online marketingtools. Dat kan ik goed gebruiken voor mijn eigen bedrijf en mijn toekomstige klanten profiteren natuurlijk mee van mijn opgedane kennis en vaardigheden! Geen zekerheid meer, ik weet niet eens wat er volgende week gaat gebeuren. Aan de andere kant: ik leer steeds nieuwe dingen en dat is leuk! Ik blijf mezelf ontwikkelen en ik moet constant werken om werk te vinden, maar ik ben vol vertrouwen dat het goed gaat komen.

Durf jij onconventionele stappen te zetten? Laat het me weten en laat een reactie achter.

Plaats een reactie