Over mij

Online Business Bouwer

Online Business Bouwer. Say what? Ja, ik ben Online Bussiness Bouwer. Ik geef eerlijk toe, volgens mij is dit geen echte functietitel. Toch geeft de term heel goed weer wat ik doe.

Ik help namelijk ondernemers om een online business op te bouwen. Vaak zijn dit ondernemers die nu nog te veel 1 op 1 met hun klanten werken en die daardoor tegen een glazen plafond opbotsen. Dan wordt het tijd om de online mogelijkheden in te zetten, zonder dat je inlevert op de kwaliteit van je diensten. Sterker nog: als je de online mogelijkheden op de juiste manier inzet is het een win-win situatie voor jou en voor je klanten.

Ik maak van niets iets en als creatieveling ontwikkel ik nieuwe content. Want wat ik vaak zie is dat ondernemers al heel veel content hebben liggen, maar dat ze niet inzien wat ze er mee kunnen. Soms ligt er een dijk van een weggever onder een berg blogs verborgen. Dan hoef ik de content alleen wat af te stoffen, op te poetsen en in een mooie lay-out te gieten en binnen no-time hebben we de basis voor een prachtige marketingmachine.

Liesbeth de Korte wie ben ik

Daarnaast kijk ik graag mee met hoe jij handiger kan werken. Bijvoorbeeld door het maken van online trainingen. Zodat jouw klanten op hun eigen tijd de belangrijke informatie tot zich kunnen nemen en jij niet iedere keer hetzelfde verhaal zit te vertellen. Daardoor kun meteen op een hoger niveau beginnen met de mensen waar je nog wel 1 op 1 mee werkt omdat zij de basisinformatie al uit de online training hebben gehaald.

Maar die online training kun je dus ook verkopen en dat wordt een passieve stroom aan inkomsten. Hoe verkoop je die online training? Door het geven van webinars. Webinars waarin je je kijkers motiveert en inspireert en waarmee je je kijkers ook meteen een stap verder helpt. Zonder dat iedereen aan het eind van het webinar zegt ‘dank je wel, ik kan nu zelf verder’. Nee, met een goed verkoopwebinar zorg je ervoor dat je wel degelijk veel waardevolle informatie deelt, maar dat je níét alles weggeeft. Zodat jouw kijkers aan je lippen hangen en graag van je kopen.

Dat gaat natuurlijk niet vanzelf, het is voor mij heel belangrijk om te snappen wat je als ondernemer doet en waarom. Waar je jouw klanten mee helpt en waar jij zo goed in bent. Daarvoor heb ik tijd nodig, tijd om me in jouw bedrijf te verdiepen en mee te groeien. Ik ben dan ook op mijn best als ik voor coaches en trainers werk. Dat zijn de branches waar ik me enorm voor interesseer, je wilt niet weten hoeveel boeken en cursussen ik op dit gebied al heb verslonden.

Goudeerlijk

Wist je dat?

Ik heb Technische Bedrijfskunde gestudeerd in Enschede en dat heb ik nog afgemaakt ook. Officieel ben ik dus ir. (ingenieur). Helaas heb ik nooit wat met deze opleiding gedaan want ik ben vrij snel daarna ziek geworden. Ik heb chronische vermoeidheid en dat heb ik al sinds 1998.

Dat ik chronische vermoeidheid heb is overigens geen enkele belemmering om vol voor het ondernemerschap te gaan, ik let alleen goed op mijn energie.

Mijn visie:

Oude denkwijzes werken niet meer. ‘Vroeger’ moest je keihard werken, wilde je veel geld verdienen en was iedereen je klant. Dat is niet meer. Natuurlijk willen we allemaal goed verdienen, maar daar hoef je niet meer keihard voor te werken. Daar moet je slim voor werken en weten voor wie je wilt werken. Niet iedereen is je klant en dat is fijn en ook een beetje eng. Eng omdat je mag kiezen en er dus ook mensen zijn die je niet wilt/kunt helpen. Goed omdat, als je weet wie jouw ideale klanten zijn, je precies voor die doelgroep kunt schrijven.

Ik ben dus geen online business bouwer die alleen maar voor de keiharde verkopen gaat. Ik wil echt het gevoel hebben dat we klanten helpen en niet dat we hen wat door de strot proberen te duwen. Teksten moeten oprecht en eerlijk zijn en ik wil alleen werken met ondernemers die overtuigd zijn van de waarde van hun eigen product.

Mijn ontwikkeling:

Jarenlang heb ik in administratieve functies gewerkt en was ik de spin in het web, die er voor zorgde dat alles goed geregeld was. Dat is ook echt wat bij mij past. Plannen maken en zorgen dat ze op de juiste momenten uitgevoerd worden. Zorgen dat wat geautomatiseerd kan worden ook geautomatiseerd wordt, zodat we daar niet meer naar om hoeven te kijken. Zodat we meer en meer tijd krijgen voor zaken die er echt toe doen.

Toen ik in 2015 begon als VA pakte ik alles aan wat ik kon krijgen. Wat echter al snel duidelijk was, was dat teksten schrijven mijn ‘moeiteloos briljant’ was. Dat vond ik ook echt leuk om te doen. Inmiddels volg ik daarin mijn eigen advies: je kunt niet voor iedereen alles doen. Als we allemaal onze ideale klanten kiezen en alleen doen wat we echt het allerleukst vinden en waar we het allerbest in zijn, dan mogen onze conculega’s de andere klanten hebben. Zo is iedereen blij en dat is waar ik voor ga.

Mijn talenten:

Ik vind het heerlijk om met ondernemers te brainstormen over hoe je slimmer kunt werken met meer resultaat. Meer resultaat voor jezelf maar ook voor je klanten. Ik help je vervolgens om die nieuwe strategie uit te voeren. Als in die nieuwe strategie een webinar past dan help ik je graag om de juiste opbouw, een lekker ritme en de hebberig makende inhoud in het webinar te krijgen. En ik schrijf het webinar dan ook graag voor je.

Waar ik helemaal blij van word is als jij vervolgens een eigen sausje over de teksten gooit en dat er dan ineens een dijk van een verhaal ligt. Een verhaal dat jouw potentiële klanten raakt, omdat zij het ook zo voelen en ervaren.

Als je wilt dat ik echt het verschil voor je ga maken, vraag me dan voor het schrijven van je webinar, voor online marketing en het schrijven en redigeren van je teksten.

Mijn expertise (E.A.T-score)

Door mijn brede belangstelling was ik niet in een hokje te vangen en heb ik gekozen voor de breedste studie die ik kon vinden: Technische Bedrijfskunde.

Studeren op zich vond ik heerlijk, kennis tot me nemen over diverse vakgebieden zodat ik bedrijfsprocessen kan bekijken vanuit drie invalshoeken: mens, techniek en organisatie.

In 1995 heb ik mijn bul voor Technische Bedrijfskunde gehaald en sindsdien mag ik mezelf ingenieur noemen.

Diploma Technische Bedrijfskunde

Sinds 2016 ben ik lid van de VA Club Exclusive. In dat jaar heb ik de opleiding Virtueel Succes afgesloten. Een opleiding die mij klaargestoomd heeft om ondernemers te helpen met hun online marketing.

En als ik je niet kan helpen dan kan één van mijn collega’s dat zeker wel.

In 2017 heb ik de training Succesvol Adverteren op Facebook gevolgd.

In 2019 heb ik mij aangemeld voor de training Facebook Advertentie Expert. Om mijn klanten optimaal te kunnen ondersteunen met Facebookadverteren is het nodig dat je je blijft ontwikkelen op dat gebied en dat heb ik met deze training gedaan.

Trainingen zonder certificaat

  • 2015: Onweerstaanbaar teksten schrijven bij Christine Algera
  • 2016: Zoekmachine optimalisatie bij Karel Geenen
  • 2016: Active Campaign (online training, onder andere bij Thijs van Halewijn)
  • 2016: Gloeiend hete copywriting bij Laura Babeliowsky
  • 2018: Profit First opleiding + summerschool van Femke Hogema (alle ins and outs van een financiële administratie voeren) + winstgevende plannen
  • 2018: LinkedIn adverteren bij Masja Slootweg
  • 2018: Business Book Bestseller bij Aartjan van Erkel
  • 2019: Mastermoves bij Eelco de Boer

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl