Wat verdient een VA (Virtueel Assistent)?

Wat verdient een VA/Virtueel Assistent?

Laten we met de eerste vraag beginnen: wat is een VA/Virtueel Assistent? Nee, dat is niet de concurrent van Siri van Apple. Een VA is (vaak) een ondernemer die op afstand voor andere ondernemers werkt. En het kan ook dat je als VA in loondienst voor een bedrijf werkt, maar dat je toch soort van VA bent.

Kortom: je werkt op afstand en dat is het virtuele er aan. Ik ben het bijvoorbeeld zelf ook en wat ik doe is:

Sommige VA’s bouwen websites, er zijn VA’s die houden je mailbox bij en beantwoorden ook mails. Er zijn ook VA’s die de salesgesprekken voor hun klanten voeren. Je kunt het zo gek niet bedenken. Alles wat je op afstand kunt doen (als je de inlogcodes maar hebt van je klant) en wat bij het takenpakket van een ondernemer hoort, kan jij als VA overnemen.

En wat verdien je dan? Nou, dat verschilt. Er zijn mensen die voor € 5,- per uur werken. Meestal zijn dat VA’s uit lagelonenlanden. Maar ook in Nederland zijn er VA’s die met droge ogen € 15,- per uur verdienen. Daar kan je het echt niet voor doen. Want je bent ondernemer en je moet jezelf bedruipen in alles.

Het hoogste bedrag dat ik tegen ben gekomen zijn VA’s die rond de € 85,- per uur vragen. Dat kan gewoon! Weet je wat je dan moet doen? Heel veel waarde bieden. Het is heel simpel: als wat jij doet de ondernemer veel meer oplevert dan die € 85,- per uur, dan betaalt de ondernemer jou graag.

Om een voorbeeld te geven: ik heb een webinar geschreven voor een ondernemer voor € 1.000,-. Die ondernemer verkoopt tijdens het webinar programma’s van € 2.000,-. Als hij er eentje van verkoopt dan heeft hij mijn investering er al uit. En vanaf dit moment levert ieder webinar keer op keer mooie omzetten om. Dan betaal je me toch graag mijn uurtarief van € 60,- per uur.

Ga daar dus naar op zoek. Hoe kan jij ervoor zorgen dat jouw werk een ondernemer veel meer oplevert dan de investering die hij in jou doet? Ga dat doen, werk een paar uur en lever je beste werk af. En daarna kan je weer lekker in je hangmat gaan liggen ?.

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl