Wat verdient een tekstschrijver?

Als je gaat zoeken op wat een tekstschrijver verdient dan moet je denken aan tussen de € 50,- en  € 75,- per uur. Er zijn echter ook tekstschrijvers die voor rond de € 25,- per uur werken en er zijn er ook die meer dan € 100,- per uur vragen.

En dan heb je nog de sites en tekstschrijvers waar je per woord betaalt. Dat varieert van 1 cent per woord tot 10 cent per woord. En dat laatste vind ik echt om te huilen. Reken maar uit: een blog van 1500 woorden zou dan met het ‘hoge’ tarief € 150,- kosten. En dan hoor ik nog mensen zeggen dat ze dat duur vinden.

Ik daag je uit: doe het maar eens even. Zoek een onderwerp en schrijf een blog van 1500 woorden en kijk voor de grap eens hoeveel moeite je dat kost. Ik schrijf mijn eigen teksten en ik vind mezelf retesnel. Maar voor € 150,- ga ik echt geen tekst voor iemand anders schrijven. Serieus, dan moet ik veel te hard werken voor mijn geld en dan kan ik wel andere dingen verzinnen die ik kan doen.

Ieder voordeel heb ze nadeel zei Johan Cruijff al. Dat biedt ook kansen voor online ondernemers. Het betekent dus dat je voor relatief weinig geld blogs kunt laten schrijven voor je affilate website of voor je shop als dropshipper. Ik overweeg het zelf ook, dus ik zeg doen!

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl