Wat is een VPN (en waarom heb je het nodig)?

Een VPN is een tussenstation. Een tussenstation dat een veilige verbinding maakt tussen het apparaat waarop je werkt en het internet. Dat kan voor je telefoon, je tablet, je laptop of je vaste computer zijn.

Op het moment dat je op het internet gaat heb je namelijk een uniek IP-adres. Het is een beetje hetzelfde als je huisadres of je telefoonnummer. Mensen kunnen je met die gegevens vinden of misschien zelfs bezoeken. Dat kan je voorkomen met een VPN-verbinding, omdat ze jouw ‘als tussenstation’ een ander IP-adres geven dan het IP-adres dat je werkelijk hebt.

Ik geloof trouwens niet dat je ooit volledig veilig hierin bent, maar ik zie het net als je fiets op slot zetten. Hoe moeilijker het slot is, hoe eerder een crimineel door loopt en liever een andere fiets pakt.

Waarom heb je een VPN nodig?

Een VPN zorgt er niet alleen voor dat je anoniem kunt zijn op het internet doordat IP-adres veranderd is in een IP-adres van de VPN. Een VPN maakt het hackers ook moeilijk om met je mee te kijken. Je gegevens worden gecodeerd en zijn dus niet zomaar meer te lezen. Heb je dus net een wachtwoord gebruikt en ingetypt, dan is dat wachtwoord voor een hacker niet zomaar te lezen.

Ik zet mijn VPN dus bijvoorbeeld ook altijd aan als ik op een bepaald moment niet anders kan dan op openbare wifi gaan. Het liefst doe ik dat natuurlijk niet, maar soms is het niet anders.

Wat verder nog fijn is, is dat je met VPN blokkades kan omzeilen. Je kunt bijvoorbeeld in het buitenland niet altijd Nederlandse tv kijken op je computer. Met een VPN kan je net doen alsof je in Nederland bent en dan werkt het weer wel. Of als je series wilt kijken op de Amerikaanse Netflix. Maak gebruik van je VPN en doe net alsof je in Amerika bent en dan kan je kijken.

Meer lezen over VPN of wil je direct mijn favoriet bekijken (NordVPN). Dat kan, klik op de linkjes en lees direct meer.

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl