Zit sta bureau kopen, waarom dit perfect in de OERsterk methode past

Zit sta bureau kopen, waarom dit perfect in de OERsterk methode past

Richard de Leth zegt dat het overgrote deel van de bevolking een magneet in zijn kont heeft. Als we een stoel zien dan gaan we zitten. En ik beken, ik ben er ook zo een. Ik heb al wat keren op vieze trapjes, gore stoepjes en gammele hekjes gezeten omdat ik niet lang kan staan.

Maar veel zitten is super ongezond. Het wordt zelfs genoemd als een ziekte. ‘Zitten kan dodelijk zijn’ is een kop van een artikel dat ik online vond.

Waarom is zitten zo slecht? Onder andere de volgende gevolgen worden genoemd:

 • Je kunt een verstoring van je hormonale balans krijgen
 • Verklevingen van je spieren
 • Verkeerde houding
 • Verstoring van de stofwisseling

Zit sta bureau kopen

In de verhalen van OERsterk zag ik 2 dingen die mijn aandacht trokken. Koud douchen (mij niet gezien) en te veel zitten. Koud douchen heb ik inmiddels getackeld, dat doe ik. Maar veel staan. Echt niet!

Ondertussen word ik ook al ouder (op moment van schrijven ben ik 50) en ik krijg echt pijn van al dat zitten. Ik zit makkelijk 10 uur op een dag en daar kunnen mijn knieën niet meer tegen. En ik wéét inmiddels dat het super ongezond is. Maar ik heb dus echt een magneet aan mijn kont. Gaat dit experiment lukken?

Ik schrok wel even van de prijzen van een beetje knap zit sta bureau. Ik heb namelijk een vaste computer en mijn beeldscherm is echt zwaar. Ik zou niet graag hebben dat ik mijn apparatuur op zo’n zit sta bureau zet en dat de hele boel in elkaar klapt. Het moet wel stevig zijn en makkelijk werken.

Worktrainer StudyDesk Zit Sta Bureau Kopen

Ik heb gekozen voor de Worktrainer StudyDesk Zit Sta Bureau. Dit bureau is 80 cm x 80 cm en ik ben verliefd. En ik kan het! Nooit gedacht dat ik zo lang zou kunnen staan maar ik doe het gewoon. Nu het bureau op de juiste hoogte staat werk ik er heerlijk aan en ik sta rustig meer dan een uur terwijl ik lekker aan het werk ben.

Zoals gezegd is dit bureau 80 cm x 80 cm en dat is voor mij perfect. Ik heb mijn oude bureau er naast gezet en zo een L-opstelling gemaakt. Mijn computer staat op het zit sta bureau en als het bureau hoog staat heb ik genoeg ruimte om te werken. Eventuele papieren liggen op het ‘gewone’ bureau en die kan ik pakken als ik het nodig heb.

Is het handiger om te zitten, omdat ik bijvoorbeeld veel moet schrijven, dan zet ik het bureau gewoon weer omlaag.

Voordelen van dit zit sta bureau kopen:

 • Dit is een fijn bureau dat ik tegelijkertijd als groot en als klein zou omschrijven. Met 80 cm breedte past het bureau al snel in de kleinste hoekjes. Maar je hebt ook meer dan voldoende ruimte voor je spulletjes omdat het blad ook 80 cm diep is.
 • Het elektrische systeem om het bureau in hoogte te verstellen werkt perfect. Op een hick-up in het begin na (toen ging maar 1 kant omhoog en das niet handig) doet ie het geweldig. Heel langzaam (en voorzichtig!) en met weinig geluid. Je hebt ook niet-elektrisch verstelbare bureau’s maar die moet je met zo’n hendeltje omhoog en omlaag draaien. Naast dat ik het gevoel heb dat dit minder stevig is (en dus meer kans op ongelukken) vind ik het er ook niet uitzien. Nee, dan maar maar wat meer betalen voor meteen wat goeds waar ik heel blij mee ben.
 • Het was even puzzelen voordat ik doorhad hoe het moest, maar toen ik de voorkeursinstellingen eenmaal in had gesteld werkte het als een tierelier. Voor mij is de zithoogte 75 cm en de stahoogte is 100 cm. Dat heb ik nu onder voorkeursinstelling 1 en 2 en als ik op 1 druk dan gaat mijn bureau naar 75 cm. Druk ik op 2 dan gaat ie naar 100 cm. Niks meer aan doen, werkt zo fijn.
 • Het is een superstevig bureau en dat wilde ik ook. Want ik zou niet graag hebben dat mijn computer valt.
 • Bij mij past het bureau perfect naast mijn oude bureau en heb ik nu een fijne L-vorm.

Nadelen:

 • Dit is best een prijzig bureau. Ik heb  345 euro betaald en dat soort bedragen hoef je echt niet neer te tellen voor een ‘gewoon’ bureau. Ik vind het de prijs dubbel en dwars waard, want met dit bureau kies ik voor mijn gezondheid. Ik sta nu makkelijk de helft van de tijd die ik normaal op een dag zat.
 • Zoals ik al zei is het bureau 80 cm breed. Daar past mijn beeldscherm en mijn toetsenbord makkelijk op. Geen enkel probleem. Maar het laat wel weinig ruimte over voor mijn muismat. En ik heb al geprobeerd om mijn toetsenbord dan niet recht voor het beeldscherm te zetten, maar dan typ ik steeds fouten omdat mijn vingers dan verkeerd boven de toetsen staan. Het toetstenbord moet dus midden voor het beeldscherm en daardoor heb ik weinig ruimte voor mijn muis. Dat is het enige waar ik soms mee aan het stoeien ben, al heb ik de slag alweer aardig te pakken.

 

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl