Heeft een zakelijke rekening bij KNAB ook nadelen?

Ja, het is niet alleen maar goud wat er blinkt. KNAB heeft ook nadelen. Maar niet veel en het is ook maar de vraag of je de nadelen zo erg vindt. Want de voordelen zijn dat je je aansluit bij een jonge innovatieve bank die het online goed voor elkaar heeft. Verder is KNAB een veilige bank die onder het depositogarantiestelsel van AEGON valt.

Maar goed, ik had je de nadelen beloofd en hier zijn ze:

Nadeel 1: Bij KNAB krijg je van alle rekeningen pasjes

Klinkt natuurlijk ontzettend logisch: als je een rekening opent bij een bank dan krijg je daar een pasje van. Maar in combinatie met Profit First is het nog niet zo logisch of handig. Met Profit First maak je potjes (bankrekeningen) voor verschillende doeleinden). Van sommige rekeningen pin je nooit en heb je dus ook geen pasje nodig. Denk bijvoorbeeld aan je salarisrekening of je belastingrekening (leg ik allemaal uit in mijn artikel over Profit First). Van die rekeningen maak ik alleen maar geld over en daar heb ik het pasje van die rekening niet voor nodig. Dat doe ik met een app op mijn telefoon.

Maar goed, je hebt dus een hele stapel met pasjes waar je vervolgens niks mee doet. Logisch, maar jammer.

Nadeel 2: Dagafschriften verzamelen is een klus bij KNAB

Wederom: als je met Profit First werkt heb je minimaal 7 bankrekeningen (dat is het advies in ieder geval). Als je aan het eind van het jaar/begin van het nieuwe jaar je dagafschriften downloadt moet dat per maand. Met 7 rekeningen ben je dus 84x aan het downloaden en misschien zelfs wel printen. Best een klus. Voor mij zou het fijn zijn als ik gewoon een jaaroverzicht uit kan printen.

Nadeel 3: KNAB zegt dat je onbeperkt rekeningen mag openen maar daar zit een addertje onder het gras

Je mag onbeperkt rekeningen openen maar toen ik mijn vijfde betaalrekening wilde openen kreeg ik de melding dat ik eerst toestemming moest vragen via de helpdesk. Die toestemming kreeg ik meteen, maar toch. Beetje jammer. En trouwens, spaarrekeningen mag je zoveel openen als je maar wilt. En dat allemaal voor 6 euro per maand (in totaal, niet per rekening dus).

Nadeel 4: KNAB is niet echt duurzaam

KNAB is geen groene bank en ook niet duurzaam. Je kunt wel je rente aan goede doelen schenken maar dat is het wel. KNAB wil vooral innovatief zijn en dat zijn ze ook. Voor mij reden genoeg om fan te zijn van KNAB. Het gaat snel, soepel en KNAB biedt wat ik wil: in 1 oogopslag zien hoe mijn bedrijf er financieel voor staat.

Ondanks de nadelen dus 3x hoera voor KNAB. En wist je dat je het eerste jaar 50% korting krijgt op je maandtarief? Dus voor 3 euro per maand mag je zoveel zakelijke rekeningen hebben als je maar nodig hebt. Wil je dat, klik dan hier om verder te lezen over KNAB.

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl