Hoger scoren in Google door interne linkjes te gebruiken

Hoger scoren in Google door interne linkjes te gebruiken

Google houdt er van als je interne linkjes gebruikt in je blogs en op je pagina’s. Daarom vind je deze metric ook terug in Yoast. Interne linkjes zorgen er voor dat er meer te zien is op je pagina dan alleen de pagina die iemand nu bezoekt. Door op die link te klikken komt je bezoeker weer een stap dieper in jouw website en als die persoon maar blijft lezen en doorklikken, dan is dat een teken voor Google dat dit een waardevolle website is. Dat jouw bezoeker de informatie vindt die hij/zij zoekt.

En dat is niet alleen fijn voor je bezoeker maar ook voor jou zelf. Want hoe langer iemand op je website blijft hoe groter de kans dat hij/zij op een affiliate link klikt en uiteindelijk ook iets koopt. En je ranking wordt er dus ook beter door, je komt hoger in Google.

Belangrijke tip is dus: zet in iedere blog minimaal 1 interne link naar een andere pagina. Zo maak je een spinnenweb van je website, waarin je vanaf iedere pagina weer door kunt naar andere pagina’s en jouw bezoekers kunnen blijven lezen. Je bezoeker blij, jij blij, Google blij (ik stond met een artikel binnen een dag op #2 in de zoekresultaten). Win-win-win dus.

Pas op: het is natuurlijk ook weer niet de bedoeling dat er een woud aan linkjes in je teksten zit. Alles met mate!

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl