#1 reden om ‘reacties’ aan te zetten onder je blog (en #1 reden om het niet te doen)

#1 reden om ‘reacties’ aan te zetten onder je blog (en #1 reden om het niet te doen)

Laat ik met de #1 reden beginnen om de reacties onder je blog juist NIET aan te zetten. Spam. Je wordt er echt gek van als je eenmaal op de korrel genomen wordt door spammers. Dan krijg je de een na de andere onzinreactie onder je blogs en die moet je allemaal verwijderen.

Je kunt daar trouwens een paar dingen tegen doen:

  • Ik laat reacties niet automatisch onder mijn blogs verschijnen, ze moeten eerst door mij worden goedgekeurd.
  • Je hebt verschillende plug-ins die de spam afvangen. Kun je ook voor kiezen.
  • Je kunt ook met zo’n ‘ik ben geen robot’ of van die fotootjes werken dat je eerst moet zeggen op welke foto’s een zebrapad staat, voordat je je reactie kunt plaatsen.

Er zijn dus mogelijkheden om het leven van de spammers moeilijk te maken.

Maar de #1 reden om ‘reacties wel aan te zetten is omdat je daarmee user generated content krijgt. Wat is dat? Jij schrijft zelf je blog en dat is content. Als mensen gaan reageren dan komen al die reacties bij jouw content erbij. Zo kan het zomaar gebeuren dat jij een blog schrijft van 2000 woorden en dat je 3000 woorden aan reacties krijgt van je lezers. Dan is jouw blog dus ineens geen 2000 woorden meer maar 5000.

Dus een goede Call To Action om te reageren op de blog kan jou een gigantische stap laten maken in je ranking in Google. Doordat anderen jouw blog gaan versterken met user generated content. Om een voorbeeld te geven van een blog van mezelf waar dit ontzettend fijn heeft gewerkt: https://liesbethdekorte.nl/aanklikbare-link-in-een-pdf/ Sta ik mee op #2 van de zoekresultaten, terwijl het helemaal geen superlange blog is.

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl