Kan je zelf een affiliate link maken?

Dat zou nog eens mooi zijn, als je zelf een affiliate link kunt maken. Dat je op internet op zoek gaat naar een mooi product en je met een tool zelf even een affiliate link kunt maken. Dat die link vervolgens meet wanneer het product via die link verkocht is en dat jij dan naar de verkoper gaat en zegt ‘ik krijg een vergoeding van je’. Dat gaat dus niet. Een affiliate link die maak je niet, die krijg je :-).

affiliate link maken

Wie kan een affiliate link maken?

De enige die een affiliate link kan maken is de verkoper zelf. Of hij kan dit ook ‘uitbesteden’ aan een netwerk dat affiliate links verzorgt.

Denk bijvoorbeeld aan:

Want weet je wat het is, de verkoper zal ook beslissingen moeten maken. Zoals:

  • Wil hij/zij überhaupt wel met affiliate vergoedingen werken? Het antwoord op deze vraag kan ook nee zijn en dan is het een beetje gek als er ineens iemand op je deur klopt en zegt ‘ik krijg nog geld van je’.
  • Hoeveel vergoeding krijg je als affiliate?
  • Hoe lang blijft jouw inspanning geldig? Bijvoorbeeld: als iemand op 1 januari op jouw affiliate link klikt en op 1 december van datzelfde jaar koopt die persoon alsnog. Krijg jij dan nog een vergoeding of niet?
  • Wat wordt de specifieke link waardoor de verkoper weet dat ‘jij het bent’?

Dat moet allemaal geregeld worden en dat doe je niet ‘even zelf’.

 

Hoe krijg je dus een affiliate link?

 

Door je aan te sluiten bij een affiliate netwerk. Zoals eerder gezegd:

Gewoon aan de verkoper te vragen

 

Wat je ook kunt doen is het gewoon aan de verkoper vragen. Wat zijn dan de vragen die je wilt stellen:

  • Werk je met affiliates en mag ik affiliate van je worden?
  • Wat zijn je vergoedingen?
  • Wat zijn je voorwaarden?
  • Wil je een affiliate link voor me maken of wil je de link met me delen naar het platform waar ik zelf een link kan opzoeken.

Als je dan ook nog eens een mooie website kunt laten zien waardoor je de verkoper meteen het vertrouwen geeft dat jij een serieuze partner bent, dan kan je waarschijnlijk direct met affiliate marketing beginnen.

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl