Is affiliate marketing moeilijk?

Is affiliate marketing moeilijk?

Affiliate marketing is niet moeilijk. Maar laten we elkaar ook niet voor de gek houden. Het is ook niet even snel rijk worden. Je doet het niet ‘even’. De affiliate linkjes krijgen is het probleem niet, maar met wie ga jij die linkjes delen?

Website bouwen

Maak je een website (zoals deze website waar je nu op bent) dan kost dat tijd. Tijd om de artikelen te schrijven. Om je SEO (Search Engine Optimalization) op orde te krijgen, dus dat Google jou niet alleen ziet maar ook een hoge positie in de zoekresultaten geeft. Ik kan je vertellen dat het heel veel werk is. En je wilt ook geen onzin verkopen op je website, dus er zit ook nog veel onderzoektijd in.

E-maillijst bouwen

Je kunt ook linkjes delen met de mensen die op je e-maillijst staan. Heb je een grote lijst, dan kan je meteen beginnen. Als je geen e-maillijst hebt, dan zal je die eerst moeten opbouwen. En dat kost gewoon tijd, moeite en waarschijnlijk ook geld (als je adverteert).

Maak het cirkeltje rond

Wat je wilt bereiken is dat zoveel mogelijk mensen op jouw affiliate linkjes klikken. Maar die mensen moeten wel weten dat je er bent. Dat is jouw uitdaging om dat voor elkaar te krijgen. En weet vervolgens ook dat lang niet iedereen die op je website komt ook daadwerkelijk op een link klikt. Laat staan dat die bezoeker ook echt iets koopt. Daar komt de e-maillijst opbouwen nog een keer om de hoek kijken. Want als je een bezoeker hebt dan wil je wel dat je de naam en het e-mailadres van deze persoon krijgt. Hoe? Door een gratis weggever te maken. Informatie die gratis is, maar super waardevol voor jouw bezoeker. En daarmee maak je het cirkeltje weer rond. Want als je de naam en het e-mailadres hebt, dan kan je die mensen ook zelf weer mailen. Met… de affiliate links die jij promoot.

Zorg dat de cijfers vóór je gaan werken

Als je lang genoeg volhoudt en blijft bouwen dan gaan de cijfers voor je werken. Voorbeeld: stel dat het je lukt om iedere dag 1000 bezoekers op je website te trekken. En van die 1000 bezoekers klikt 10% op een linkje. Van die 10% koopt 10% daadwerkelijk een product. Dan hebben dus 10 mensen per dag iets via jouw website aangeschaft. Dat is 10x een affiliate vergoeding.

Wil jij de cijfers ook vóór je laten werken? Dat kan. Kijk hier maar eens en doe er je voordeel mee.

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl