Hoe kan je een affiliate link promoten?

Hoe kan je een affiliate link promoten?

Een affiliate link is niet anders dan een link, maar dan een hele speciale. Het speciale zit ‘m er in dat deze link herkent dat het ‘jouw’ link is. Maar voor de rest is het ‘gewoon’ een link. En een link kan je zowat overal delen:

  • In je blog op je website
  • In social media posts
  • In een mail
  • Onder knoppen op je website
  • Onder afbeeldingen
  • In teksten
  • In je bio op Instagram
  • Je kunt er mee adverteren op social media

Wat jij maar wilt en wat jij maar gepast vindt. Maar het gaat niet alleen om jou. Je hebt de link gekregen van een andere ondernemer en jij promoot zijn/haar producten en diensten. Die andere ondernemer kan daar grenzen aan stellen.

Wat je dus moet doen: als je van iemand een affiliate link krijgt, let dan vooral goed op op wat NIET mag. Je vindt die instructies als het goed is terug binnen het affiliate netwerk waar je de link hebt opgehaald.

Zo zijn er bijvoorbeeld leveranciers die niet willen dat je je affiliate link op social media deelt. Of die verbieden om advertenties op Facebook te gebruiken. Het kan ook zijn dat je bepaalde dingen niet mag zeggen of doen. Hou je daar aan. Want je kunt zomaar gebanned worden en het kan zelfs zover gaan dat je reeds uitbetaalde commissies terug moet betalen.

Kwestie van lezen dus en je aan de regels houden. En als je dat doet kan affiliate marketing je veel geld opleveren. Zeg je nu ‘dat wil ik ook’, ik vertel je graag meer over hoe je een winstgevend bedrijf opbouwt met affiliate marketing.

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl