Een lege inbox, droom of werkelijkheid?

lege inbox

Een lege inbox, soms kan je er alleen maar van dromen

En soms dat niet eens, je kan er vaak eerder niet van slapen! Maar als je eens goed naar al die mails kijkt, zijn ze dan allemaal belangrijk en moeten ze wel in je inbox blijven staan? Als je een Gmail-account hebt dan kun je er heel eenvoudig voor zorgen dat onbelangrijke mails je inbox niet langer “vervuilen”.

Hoe zou het voor je zijn als je alleen de echt belangrijke mails in je inbox ziet en dat alle reclame, nieuwsbrieven en Social Media-meldingen automatisch naar een aparte map verhuizen? Zonder dat deze berichten zichtbaar worden in je inbox en dat jij zelf kunt kiezen wanneer je in de mapjes wilt kijken en in één keer alle berichten kunt scannen en kunt bepalen of je er wat mee wilt of moet.

Hoe krijg je een lege inbox?

  • Kies rechtsboven in Gmail voor het tandwieltje en selecteer “Instellingen”
  • Kies in de balk voor “Filters en geblokkeerde adressen”
  • Kies “Nieuw Filter maken”
  • Vul bij “Filter Van” de naam in van de afzender, bijvoorbeeld LinkedIn
  • Kies rechtsonder voor “Filter maken met deze zoekopdracht”
  • Vink “Inbox overslaan” en “Het label toepassen” aan
  • Als je al een label hebt kun je dat vervolgens bij “Het label toepassen” kiezen, je kunt ook een nieuw label aanmaken. Geef een zinnige naam, zodat je snapt welke mails bij dit label horen
  • Kies “Filter Maken”

Herhaal dit voor alle mails die niet direct je aandacht nodig hebben en zo verdwijnen al deze mails uit je inbox en blijven alleen de echt belangrijke berichten over. Schrijf je je in voor een nieuwe nieuwsbrief dan moet je ook voor deze afzender één keer een filter maken, daarna worden alle mails van dat adres vanzelf naar het aangegeven label getransporteerd.

Zo, dat ruimt op en geeft rust!

Zie je het niet zitten om deze opschoonactie zelf uit te voeren, dan help ik je natuurlijk graag. Als virtueel assistent kan ik nog veel meer voor je betekenen. Wil je weten wat dat is? Laat een reactie achter of neem contact met me op.

Tot snel!

Liesbeth

 

Plaats een reactie