Zou het zo eenvoudig kunnen zijn?

Voor het eerst in mijn leven ben ik met het schaamrood op mijn kaken naar de kapper geweest. Ik heb namelijk in de afgelopen weken een experimentje gedaan. Wat heb ik gedaan? Ik heb al ruim 5 weken mijn haar niet meer gewassen. Alleen nog gespoeld met water en geen kriezel zeep of shampoo gebruikt.

Waarom? Een vriendin van me vroeg waarom ik speldjes in mijn haar had. Ik vertelde haar dat mijn haar niet bleef zitten en dan moet een mens noodmaatregelen nemen. Zij vertelde dat ze dat ook had gehad, maar nu niet meer. Niet sinds ze haar haar niet meer waste.

Terug naar eenvoudig

Diezelfde avond heb ik een uurtje besteed aan onderzoek. Mijn vriend Google had behoorlijke horrorverhalen voor me. Dat het lastig kon zijn om door de eerste weken te komen. Jeuk, witte waas op je haar, moddervet haar en zo nog wat meer van die dingen.

Ik heb besloten om te springen en gewoon te starten en maar te zien wat er op mijn pad zou komen. Het viel me 100% mee. Ja, ik heb wat jeuk gehad, maar kort en maar heel weinig. En ja, mijn haar was ook best vet, maar dat was na een week al over. Die witte waas (kalk in het water) heb ik (nog) niet gezien.

2 nadeeltjes

Er is echter 1 dingetje waar ik echt niet blij mee ben. En dat is dat mijn haar een plakkerige plaat wordt als het nat is. Dan ben ik net Bob de Rooij**.

En toen ging ik dus naar de kapper. Zij wast mijn haar nooit, maar ze heeft wel een plantenspuit klaar staan om je haar eerst goed nat te maken voordat ze gaat knippen. En dan krijg je dus ‘hallo plakkerige plaat’.

Ik heb besloten om eerlijk te zijn en ik heb het tegen mijn kapster gezegd. Ze heeft ervoor gekozen om mijn haar droog te houden en zo te knippen. Met aan het eind het vriendelijke verzoek om het de volgende keer toch maar te wassen 😀. Ondertussen hoop ik natuurlijk dat mijn volgende knipbeurt als vanzelf gaat en dat de plakkerige plaat bij nat haar tot het verleden behoort.

Verder alleen maar voordelen

Voor nu zie ik alleen maar voordelen aan je haar niet meer wassen. Zoals:

  • Wat er niet in gaat hoeft er ook niet uit. Ik douche tegenwoordig veel korter;
  • Ik hoef geen shampoo meer te kopen, maar ook geen gel en dat soort dingen. Mijn haar blijft gewoon heel lekker zitten, zonder al dat spul;
  • Mijn haar valt veel minder uit. Toen ik mijn haar nog wel met shampoo waste zat ik hele dagen te plukken. Ik voelde namelijk iedere losse haar zitten. Is niet meer;
  • Op dit moment is mijn haar juist minder snel vet dan als ik het wel was;
  • Als ik ’s avonds en ’s morgens mijn haar borstel is het juist superzacht;
  • Ik had eczeem op mijn hoofd, een hele harde bobbel. Als ik die stootte dan schoten de tranen in mijn ogen. Die bobbel is weg. Helemaal verdwenen. Terwijl ik meerdere keren naar de huisarts ben geweest en die middeltjes hebben allemaal nooit langdurig geholpen. De oplossing was dus simpel en goedkoop: haar niet meer wassen;
  • Ik heb oprecht het gevoel dat mijn haar minder grijs is. Zou raar zijn natuurlijk, maar mijn grijze haren vallen veel minder op dan toen ik mijn haar nog met shampoo waste.

Ondertussen heb ik van een nieuwe uitdaging gehoord: haar niet wassen 2.0. Dat je er zelfs voor kiest om je haar zo min mogelijk nat te maken. Dus ook niet meer te spoelen (doe ik nu 2x per week). Op de een of andere manier gaat me dat nog net te ver, dus daar moet ik nog even moed voor verzamelen. Of het gewoon niet doen. Goed is goed.

Eenvoudig een leeromgeving maken, dat kan

Over goed is goed genoeg gesproken. Er is nog iets wat ineens heel makkelijk gaat, terwijl ik daar nogal mee geworsteld heb. Die worsteling was met een online leeromgeving maken. Een paar maanden geleden heb ik een training gemaakt over weer zien met je eigen ogen, zonder bril, lenzen of een operatie. Die training heb ik heel eenvoudig ingericht. Ik heb alle video’s en informatie op een pagina op mijn website gezet en die pagina heb ik beveiligd met een wachtwoord. Koopt iemand de training dan krijgt die persoon de url en het wachtwoord en dan kan ie aan de slag.

Ondertussen heb ik ook een lifetime licentie van Wishlist, maar ik kan niet met dat programma overweg. Gebruik ik nooit. Te ingewikkeld en ik wilde gewoon simpel maar goed. Heb ik gevonden in Kennis.Shop. Daar heb ik inmiddels een heel rijtje van, de shopping cart, het affiliate-programma en nu ook de cursus-module. Ik ga er nog een uitgebreide review over schrijven, maar hier is alvast een voorproefje.

Want het is me een partijtje simpel om een training klaar te zetten in Kennis.Shop. Heerlijk, kan ik me focussen op de content en het dan even in de leeromgeving zetten en klaar. Ik laat het even zien, misschien is het ook wat voor jou.

Dit is je kans!

Als mijn training op het platform van Kennis.Shop klaar is, gaat de prijs trouwens omhoog. Ik ben zo’n waardevolle training aan het maken en dat kan echt niet meer voor de huidige prijs. Dus twijfel je nog of je mee wilt doen? Zou ik nu instappen. Krijg je voor nu toegang tot de oude leeromgeving en geef ik je uiteraard toegang tot de nieuwe training als ik daar klaar mee ben.

Ik zie je!

Liesbeth

** Bob de Rooij (wie hem niet kent, dit is ‘m. Typetje van Paul de Leeuw):

Plaats een reactie