Webinar maken in 5 stappen? Liesbeth de Korte vertelt je exact hoe!

Webinar geek

‘Hoe je in 5 stappen een verkoopwebinar schrijft dat je dikke omzetten oplevert’ is een onlinetraining over een webinar maken. Liesbeth de Korte – eigenaresse van Onlinebusinessbouwer.nl – leert je een verkoopwebinar te maken. Dankzij haar training en je favoriete webinartool (zoals Webinar Geek of Webinarjam) staat jouw verkoopwebinar in een mum van tijd live. Ik, Donna, heb de training helemaal doorlopen. Hoog tijd voor een uitgebreide review. Lees maar mee!

Wat is een verkoop webinar?

Een verkoopwebinar is een gratis webinar dat je geeft om mensen te informeren. Je geeft waardevolle informatie, als inleiding voor je daadwerkelijke webinar. Waar een verkoopwebinar gratis is voor deelnemers, kost het het aanbod wat je doet tijdens het webinar wel geld. Een verkoopwebinar is specifiek gericht op WAT je kijkers moeten doen en WAAROM ze het moeten doen. Ook vertel je hierin wat het iemand oplevert om mee te doen. Je vertelt alleen niet precies HOE dit in zijn werk gaat, want die informatie zit in je betaalde webinar/programma.

 In een verkoopwebinar geef je tips die deelnemers kunnen gebruiken en waarmee ze al zelf aan de slag kunnen gaan, maar je geeft niet alle ins & outs weg. Dus niet de kern van je product. Een verkoopwebinar kan via Webinar Geek, Webinar Zoom of Webinarjam gegeven worden (en er zijn nog veel meer mogelijkheden, maar dit zijn de bekendste).

Webinar maken voordelen

Zo kun je nieuwe klanten binnenhalen/verkopen realiseren;
Je zorgt voor een goed imago, want je publiek waardeert het dat je gratis iets weggeeft;|
Je kunt in een korte tijd veel nuttige informatie geven aan deelnemers via een verkoopwebinar, waardoor je hen helpt;
Door het delen van die nuttige informatie verkrijg je direct een expertstatus, want je laat zien hoeveel kennis je in huis hebt;
Een verkoopwebinar maken is een klusje, maar het webinar geven is vrij eenvoudig via Webinar Geek of Webinar Zoom.

Webinar maken nadelen

❌ Wanneer je niet de juiste kennis hebt, kan al je moeite voor niets zijn;
❌ Je kunt het vaak niet helemaal alleen (bijvoorbeeld een moderator hebben om technische support te geven of vragen van deelnemers te ordenen is heel handig, vrijwel noodzakelijk);
❌ Bij een slechte internetverbinding is een webinar niet goed te volgen, ongeacht of je dan Webinar Geek, Webinar Zoom of Webinarjam gebruikt;
❌ Je moet echt je best doen om te voorkomen dat mensen afgeleid raken of hun interesse verliezen.

Zelf een webinar maken, hoe doe je dat?

Het is tegenwoordig heel goed te doen om zelf een webinar te maken. Je kunt hiervoor verschillende programma’s gebruiken, zoals Webinar Geek of Webinar Zoom. Het ontwikkelen van een webinar is niet het meest lastige, maar alle stappen die eraan vooraf gaan vragen wat extra aandacht en tijd. Want hoe maak je een succesvol webinar? Wat geef je voor informatie weg? En hoe kun je van deelnemers klanten maken? Daar gaat de training van Liesbeth over!

In haar training leert zij je hoe je een onderwerp kiest voor je webinar en hoe je bepaalt wat je precies gaat vertellen. Zo maak je elk webinar tot een succes en zal je klant na klant binnenhalen. Liesbeth heeft verschillende video’s opgenomen en een template ontwikkeld om jou te helpen een webinar te maken waarin je jouw product of dienst promoot. Haar motto is ‘niet lullen, maar poetsen’ en zo is deze onlinetraining webinar maken ook ingericht. Kort, maar krachtig!

Over de training webinar maken: wat kun je verwachten?

De onlinetraining van Liesbeth bestaat uit vijf onderdelen en is onderverdeeld in acht video’s. Liesbeth vertelt wat mensen vaak fout doen en hoe jij dat anders kunt doen. Daarmee pakt ze direct het pijnpunt van de cursist, want je wilt het natuurlijk wel goed aanpakken. Ook laat zij zien hoe je de boodschap in je verkoopwebinar het beste kunt weergeven, hoe je een pitch schrijft en hoe je het beantwoorden van vragen van deelnemers moet aanpakken.

Liesbeth gaat zelfs nog een stukje verder, want wat gebeurt er na een webinar? Stuur je een opname van het webinar naar de deelnemers of laat je dat juist achterwege? En moet je een webinar nu via Webinar Geek, Webinar Zoom of Webinarjam geven? Ook helpt Liesbeth je bij het bedenken van een pakkende titel voor je verkoop webinar en geeft zij nog extra tips waar je zeker iets aan hebt als je zelf een succesvol verkoopwebinar wilt maken!

Welke video’s zitten er in de onlinetraining?

Video 1: 5 fouten én de oplossing;
Video 2: introductie over een verkoopwebinar;
Video 3: de kernboodschap van je verkoopwebinar;
Video 4: de pitch schrijven;
Video 5: vragen beantwoorden van deelnemers;
Video 6: wat te doen na het webinar?
Video 7: een pakkende titel bedenken;
Video 8: extra tips voor een succesvol verkoopwebinar.

Wat vind ik goed aan deze training verkoop webinar maken?

Ben je benieuwd naar de pluspunten van de onlinetraining die Liesbeth de Korte ontwikkeld heeft? Over “Hoe je in 5 stappen een verkoopwebinar schrijft dat dikke omzetten oplevert’ kan ik de volgende voordelen benoemen:

✅ Liesbeth praat heel rustig en duidelijk;
✅ Liesbeth is ervaringsdeskundige als het aankomt op een webinar maken en organiseren;
✅ Je kunt de sheets van elke video downloaden, zodat je dit als naslagwerk kunt gebruiken;
✅ De training is in logische stappen opgedeeld;
✅ Er is voor 70 minuten aan videomateriaal. Kort en bondig, maar wel heel waardevol;
✅ Het zijn korte video’s, dus je houdt je aandacht er gemakkelijk bij;
✅ Er worden veel nuttige tips en adviezen gegeven;
✅ Liesbeth maakt je heel bewust van het hele proces van een webinar geven en hoe kijkers het kunnen ervaren;
✅ De bijgevoegde Word-template is vrij lang, maar wel ontzettend uitgebreid en specifiek. Je kunt daardoor direct aan de slag met je eigen verkoop webinar maken;
✅ Je kunt de onlinetraining gebruiken om met Webinar Geek of Webinarjam aan de slag te gaan.

Wat vind ik minder goed aan deze training verkoop webinar maken?

Heb ik dan ook nadelen ontdekt van deze onlinetraining? Weinig, maar ik wil natuurlijk wel een zo eerlijk mogelijke review geven. Twee minder goede punten zijn naar mijn mening:

❌De kwaliteit van de video’s is soms minder goed qua geluid;
❌De video’s zijn niet allemaal even ‘clean’ ingesproken, maar dat maakt het ook wel weer echt en betrouwbaar.

Hoeveel kost deze onlinetraining verkoop webinar maken?

Normaal gesproken kost de onlinetraining verkoopwebinar maken van Liesbeth de Korte € 79,- maar je betaalt nu tijdelijk maar €47! Ik vind dit spotgoedkoop, als je bedenkt dat het een complete handleiding is die je helpt om zelf een webinar te maken.

EXTRA: bonus bij je aankoop!

Ik heb goed nieuws voor je. Wil jij een webinar maken, maar weet je niet hoe? En zie je het zitten om met de onlinetraining van Liesbeth aan de slag te gaan? Dan krijg je er tijdelijk een gratis bonus bij in de vorm van een Zoom coaching gesprek (t.w.v. € 75,-). Eén uur lang kun je met Liesbeth samen sparren over jouw product en de juiste invalshoek kiezen voor je verkoop webinar.

Ben je benieuwd naar de mening van een webinar expert, dan is deze coaching call ideaal. Liesbeth kijkt graag mee naar jouw resultaat en helpt je de puntjes op de i te zetten. Dit zal tot nieuwe, verhelderende inzichten leiden die bijdragen aan het succes van jouw eigen verkoopwebinar. Zo heb ik zelf ook veel gehad aan ons gesprek en kon ik op die manier nog beter bepalen hoe ik mijn webinar nog sterker kon maken. Mis deze bonus niet, want hij is waardevol!

Voor wie is de onlinetraining verkoop webinar maken bedoeld?

Op haar website geeft Liesbeth aan dat haar onlinetraining bedoeld is voor ondernemers/zzp’ers of virtueel professionals. Toch is de training geschikt voor iedereen die een webinar maken interessant vindt. Wil je gewoon meer leren over webinars of je algemene kennis hierover vergroten? Ga dan zeker met deze onlinetraining aan de slag!

Webinarjam

Wie is Liesbeth de Korte?

Liesbeth de Korte is ondernemer, webinar expert én eigenaresse van de website onlinebusinessbouwer.nl. Zij heeft in de afgelopen jaren flink wat ondernemers geholpen met een webinar maken. Ook ondernemers die dachten dit niet te kunnen of die bang waren dat een webinar maken hen niet zou helpen bij het promoten van hun aanbod. Toch gaven deze mensen het een kans en gingen zij samen met Liesbeth aan de slag met een eigen webinar maken. Het resultaat? De cijfers gingen door het dak en zij behaalden een dikke omzet!

Meest gestelde vragen

Heb je nog vragen na het lezen van mijn review over de onlinetraining verkoop webinar maken van Liesbeth de Korte? Ik heb er een aantal uitgelicht die je vast interessant vindt. Weet je bijvoorbeeld niet wat Webinar Geek is of waarom mensen een webinar volgen? Lees dan nog even verder.

1. Waarom moet ik een verkoop webinar maken?

Met een verkoopwebinar kun je nieuwe klanten aantrekken. Het is dé manier om van een potentiële klant een echte klant te maken. Het is dus bedoeld om je doelgroep op te warmen voor jouw aanbod. Ga je een product maken en verkopen, dan is een verkoopwebinar daar heel geschikt voor. Je kunt zo alvast een voorproefje geven en duidelijk maken hoeveel waarde je met jouw daadwerkelijke webinar/product/dienst te bieden hebt.

Ga je een webinar maken, dan kan je dat ook voor bestaande klanten doen. Zie het als een extraatje, een privilege. Maak dan bijvoorbeeld een Webinar via Teams. Tijdens een Webinar Teams kun je mensen toevoegen aan de hand van hun e-mailadres. Dat is een stuk persoonlijker.

2. Hoelang duurt deze onlinetraining over een webinar maken?

Wil je dit webinar volgen, dan kost dat 70 minuten aan kijktijd naar de verschillende video’s. Het daadwerkelijk uitwerken van jouw eigen verkoopwebinar vergt meer tijd. Toch is deze onlinetraining de ideale manier om dit te doen, omdat Liesbeth alle stappen met je doorloopt en heel specifiek vertelt wat je moet doen. Hoe lang je uiteindelijk bezig bent met een webinar maken, hangt af van het doel van je webinar, hoeveel je al duidelijk hebt voor jezelf en hoe handig je bent met een webinar tool zoals Webinar Geek of Webinar Teams.

3. Wat is de beste manier om een Webinar te maken?

Een webinar maken kun je het beste doen door Webinar Geek te gebruiken of een Webinar via Teams te maken. Een webinar Teams is minder bekend, maar werkt ook prima. In plaats van een meeting met je collega’s hebben, kun je ook zelf het woord doen in Teams. Zo kun je van elke meeting een webinar maken!

4. Kan ik een webinar gratis maken?

Ja, het is mogelijk om een webinar gratis te organiseren. Dit is zelfs aan te raden bij een verkoopwebinar, omdat je zo de meeste mensen trekt. Zoals je inmiddels weet is een verkoopwebinar gratis en een echte webinar (of welk product je dan ook promoot) kost geld. Door een webinar volgen gratis te maken, krijg je de kans om meer mensen te overtuigen van je aanbod. Juist daarom is een verkoopwebinar geven zo effectief!

5. Willen mensen wel een webinar volgen? Zitten ze erop te wachten?

Ga je een webinar geven, dan doen alleen mensen mee die zich daarvoor hebben opgegeven. Zij verwachten gratis informatie of tips te ontvangen door je webinar te volgen. Mensen zitten er dus zeker op te wachten, mits jij hen van nuttige informatie voorziet. Is je webinar slecht opgebouwd, geef je weinig tot geen nieuwe informatie of maak je er een potje van? Dan krijg je vast minder positieve reacties en resultaten. Daarom is de onlinetraining verkoopwebinar maken van Liesbeth de Korte juist zo handig! Zij vertelt je precies wat je moet doen om er wél een succes van te maken.

‘Heb jij misschien ook een eigen product?’ Dat is wat Donna me vroeg toen ze de reviews op deze website zag. Het antwoord op die vraag is: ‘Ja, dat heb ik. Ik heb namelijk een training gemaakt over hoe je in 5 stappen een verkoopwebinar schrijft dat je dikke omzetten oplevert.’ Donna wilde het graag zien, ik heb haar toegang gegeven en ze heeft meteen de training gevolgd. Ik vond het spannend! Bovenstaand verhaal is wat ze letterlijk naar me gestuurd heeft. Ik moet er gewoon van blozen ?.

Plaats een reactie