Laptop lifestyle business review

Laptop lifestyle business review boven

Heb je er ooit van gehoord? Een laptop lifestyle business. En daar dan ook nog eens een review van. Want wat is eigenlijk de laptop lifestyle? En wat is dan een laptop lifestyle business? Op die vragen (en nog veel meer) geef ik antwoord in dit artikel. Nieuwsgierig geworden, lees dan zeker verder.

Wat is een laptop lifestyle?

Een laptop lifestyle is kort gezegd dat je online ondernemer bent. Je hebt alleen een laptop nodig (of een vaste computer, of een tablet en zelfs alleen je telefoon zou ook nog kunnen). Het voordeel van een laptop is dat je locatie-onafhankelijk kunt werken. Heb je zin om naar Bali te gaan? Doe je dat toch gewoon. Zo lang je maar ergens logeert of bent waar kneitergoede Wifi is.

Wil je een week later naar Noorwegen. Doe je dat toch gewoon. Zo lang je maar ergens logeert of bent waar kneitergoede Wifi is. Ga je daarna in een hutje op de heide in Nederland. Leef je uit. Zo lang… je snapt het wel denk ik.

Wat is een laptop lifestyle business?

Een laptop lifestyle business gaat nog een stapje verder. Stel dat je je complete werk op een computer kunt regelen, maar ondertussen heb je een bedrijf waar je wel fysiek op 1 plek moet zijn. Bijvoorbeeld omdat je spullen uit een magazijn verkoopt. Dan moet je natuurlijk wel bij die spullen kunnen en in de buurt zijn om aan je verzendingsverplichting te voldoen.

Of je kunt al je zakelijke beslommeringen op de computer regelen maar je maakt bepaalde dingen. Daar heb je gereedschap voor nodig en grondstoffen. Dan is het niet zo handig als je de ene week in Bali zit en de volgende week in Noorwegen en weer een week later onderduikt in een hutje op de hei.

Nee, je wilt alles maar dan ook alles wat met je business te maken heeft online kunnen regelen. Dan blijven er ineens niet zo heel veel verdienmodellen meer over. Ik heb er 3 voor je.

Online trainingen geven

Ben jij een kennisondernemer en kun jij mensen iets leren? Dan zou online trainingen maken jouw ding kunnen zijn. Maar dan moet het ook echt online zijn en niet dat je regelmatig op locatie moet zijn om live-dagen te geven.

Voordelen van online trainingen:

 • Als je je training gemaakt hebt kun je het onbeperkt verkopen. Blijf aanvullen, geef veel waarde en je klanten zullen van je houden.
 • Het maken van de training kost uiteraard tijd, maar als de training klaar is kost het je als het goed is geen tijd meer. Of je nu 10 of 100 of 1000 mensen hebt die je online training kopen, dat maakt niet uit. Dat geldt alleen als je dus echt alleen de online training levert en niet ook nog eens extra coachings.

Nadelen van online trainingen:

 • Je hebt te maken met klanten en dus altijd kans op gedoe.
 • Tegenwoordig worden online trainingen voor superlage bedragen aangeboden. Het kan dus een uitdaging zijn om je training voor een fatsoenlijke prijs neer te zetten.

Word dropshipper

Dropshippen is ook een fantastische manier om je geld te verdienen terwijl je met je laptop op een exotisch strand een lekkere cocktail zit te drinken.

Wat is dropshipping? Kort gezegd VERKOOP je de producten van iemand anders. Jij verkoopt die producten voor een (hoge) verkoopprijs terwijl je de producten inkoopt voor een (lage) inkoopprijs. Het verschil tussen de verkoopprijs en de inkoopprijs is voor jou. En de producten die je verkoopt heb je niet in voorraad (dat hoeft in ieder geval niet). Bij dropshippen is het juist dat de leverancier de producten opstuurt naar de klant die jij aanlevert.

Voordelen dropshippen:

Laptop lifestyle business review midden
 • Je kunt online en locatie-onafhankelijk werken. Je hebt namelijk geen spullen, geen voorraad en dus ook geen magazijn.
 • Het enige wat je nodig hebt is een webshop en mensen die jouw webshop online ook daadwerkelijk vinden.
 • Vaak heeft de leverancier niet de kanalen en de skills om een goede webshop op te zetten. Of je leverancier spreekt de taal niet en kent de markt niet (bijvoorbeeld een Chinese leverancier die in Nederland wil verkopen). Jij helpt hem/haar hierbij. En als je dat goed doet en een goed product hebt, dan kun jij dik verdienen. Maar je leverancier is ook blij, want jij regelt verkopen die hij/zij anders nooit gehad zou hebben.

Nadelen dropshippen:

 • Je hebt te maken met (minimaal) 2 partijen: klanten en leveranciers. Die kunnen allebei gedoe geven waar je dan wel wat mee moet.
 • Hoe je het ook wendt of keert, je gaat spullen over de hele wereld versturen. Goedkope spullen komen vaak uit China en die moeten dan naar jouw Nederlandse markt gestuurd worden. Niet echt milieuvriendelijk allemaal.

Start met affiliate marketing

Mijn persoonlijke favoriet om een laptop lifestyle business te krijgen is affiliate marketing. Affiliate marketing lijkt een beetje op dropshipping met 1 groot verschil. Bij dropshipping VERKOOP je de producten van iemand anders. Bij affiliate marketing PROMOOT je de producten van iemand anders.

Voordelen affiliate marketing:

 • Je promoot de producten van iemand anders en je verkoopt dus niks. Geen klanten en geen leveranciers dus. Hoe fijn is dat.
 • Je hebt alleen een platform nodig waarop je producten promoot en dat kan bijvoorbeeld een affiliate website zijn. Maar denk ook eens aan sociale media, dat kan ook.
 • Voor iedere verkoop via jouw affiliate link krijg jij een commissie (een vergoeding).

Nadelen affiliate marketing:

 • Je bouwt je huis op de grond van iemand anders. Als jouw ‘leverancier’ de voorwaarden verandert of helemaal stopt met affiliate marketing dan heb je niks voor je zeggen en is het gewoon klaar.
 • Er zijn nogal wat valkuilen en ik merk dat ik regelmatig ‘naast de pot pies’. Dat ik zeker weet dat iemand via mijn link heeft gekocht maar dat ik geen affiliate commissie ontvang. Dat kan allerlei redenen hebben, lees hier verder.

Laptop lifestyle business review

Er zijn vast nog meer verdienmodellen te bedenken, maar dit zijn voor mij de belangrijkste. Mijn favoriet in dit geval is affiliate marketing. Waarom? Omdat je dan (bijna) niks te maken hebt met andere mensen. Je bent echt vrij. Vrij van klanten en vrij van leveranciers. Dat gedoe kan ik missen als kiespijn.

Laptop lifestyle business review onder

Maar hoe bouw je nu een sustainable online business? En hoe bouw je een kraker van een affiliate business? Dat is wel even een dingetje. Natuurlijk kun je het zelf. Alles is tegenwoordig op internet te vinden en Google is je beste vriend. Maar ik hou ervan om te leren van experts. Mensen die zelf alles al geprobeerd hebben en die de golden nuggets gehouden hebben. Die zelf dik maar dan ook dik verdiend hebben met deze business. Van die mensen wil ik het vak leren.

Jacko Meijaard is zo iemand. Hij zit al meer dan 10 jaar in de affiliate business en hij verdient vaak voor het ontbijt al meer op een dag dan menig werknemer in een hele maand verdient. En dat iedere dag weer opnieuw. Dit succes is niet vanzelf gekomen, hij heeft daar jaren voor geknokt. Ook op momenten dat iedereen hem uitlachte en zei dat hij beter kon stoppen. Dat hij beter vakken kon gaan vullen bij Appie. Maar Jacko ging door en nu verdient hij tonnen zo niet miljoenen per jaar. Met affiliate marketing.

Hij heeft er een boek over geschreven: de laptop lifestyle. Een boek waarin hij precies uitlegt wat hij gedaan heeft en wat er nodig is om een laptop lifestyle business te bouwen. Heel eerlijk: het is niet het best geschreven boek dat ik ooit gelezen heb. Verre van dat zelfs. Ik leg dat ook uit in de review die ik over het boek heb geschreven. Maar het gaat er niet om of het een goed geschreven boek is. Het gaat erom wat je uit het boek leert. En dat is super waardevol. Heb ik al gezegd dat je het boek slechts voor de verzendkosten kunt kopen. Een no-brainer dus.

Kun je voor een superlaag bedrag ontdekken of affiliate marketing bij jou past en of het iets voor jou is. Of je inspiratie krijgt voor op welk gebied je dan affiliate marketing zou willen doen (de zogenaamde niche). En dan kun jij over een paar jaar je eigen laptop lifestyle business review schrijven. Stuur je me dan een bericht, want ik ben dol op mooie verhalen en ik lees jouw verhaal dan natuurlijk graag.

Dankjewel voor het lezen van mijn blog over de Laptop Lifestyle Business!

En nog even belangrijk: de tips die ik deel op liesbethdekorte.nl werken voor mij en ik heb natuurlijk ook gecheckt of er meer mensen enthousiast zijn over de producten en diensten waar ik over schrijf. Maar ik kan natuurlijk geen goede resultaten garanderen, dat hangt ook van jouw eigen inspanningen en motivatie af. Ik zou zeggen ‘go for it!’, maar dit is dus zeker GEEN financieel advies!

PS: Meer weten over andere manieren van online geld verdienen? Bekijk dan mijn uitgebreide blog over online geld verdienen.

Plaats een reactie