Webinargeek Quiz, waarom wil je dit hebben?

Webinargeek Quiz, waarom wil je dit hebben?

Eindelijk een speels element bij het geven van een webinar in Webinargeek: de quiz. Met een quiz kun je namelijk vragen stellen met goede en foute antwoorden. Zo kun je testen of je deelnemers een beetje opgelet hebben tijdens je webinar :-). Dit kunnen enkele keuze en meerkeuzevragen zijn.

De quiz is ook in combinatie met de toetsingstool van Webinargeek te gebruiken. Door in de toetsingscriteria aan te geven hoeveel quiz vragen de deelnemers juist beantwoord moeten hebben bepaal je wanneer iemand slaagt voor het webinar. En je kunt ook zien wie er geslaagd is en wie niet. Ik zie meteen mogelijkheden om een prijs uit te reiken.

Hoe maak je een quiz?

Start met het aanmaken van een interactie. Die optie staat gewoon in het menu als je een webinar aanmaakt. Vul een titel in (voor intern gebruik) en kies of je een enkele of een meerkeuze vraag wilt stellen.

Bij enkele keuze vragen kunnen de deelnemers maar één goed antwoord opgeven. Bij meerkeuzevragen kunnen deelnemers meerdere goede antwoorden opgeven. Hierbij krijgen de deelnemers ook te zien hoeveel procent van de vraag ze juist hebben beantwoord.

Vul vervolgens de quizvraag in en vul de antwoordmogelijkheden in. Vergeet natuurlijk niet om het juiste antwoord aan te vinken!

Quiz, bepaal of iemand geslaagd is

Activeer de toetsing en geef aan hoeveel quizvragen de deelnemers juist moeten beantwoorden. Wanneer de deelnemers genoeg vragen juist hebben beantwoord slagen ze voor de quiz. Omdat tijdens het webinar de beoordeling al beschikbaar is kan je hier dus direct op inspelen.

Quiz starten tijdens webinar

Wanneer je de quizvragen hebt aangemaakt kan je de vragen een voor een starten tijdens het live webinar. Net zoals bij de poll start je de quiz door het bliksemschicht icoon te selecteren en op ‘starten’ te klikken. Bepaal of je de interactie voor bepaalde tijd of onbepaalde tijd wilt laten staan.

Gebruik je de quizvragen in een automated of on-demand webinar? Vergeet dan niet om de voor quizvragen een starttijd, stemtijd en resultaat weergavetijd in te stellen. Hiermee bepaal je op welk tijdstip de quiz gestart wordt, hoe lang de deelnemers de tijd krijgen om de vraag te beantwoorden en hoe lang de resultaten worden weergegeven.

Quiz statistieken

Je wilt natuurlijk wel zien hoeveel mensen geslaagd zijn en welke mensen dit precies zijn. Onder de statistieken van de Interacties krijg je nu de quizvragen te zien met alle gekozen antwoorden. Hier zie je hoeveel deelnemers de juiste antwoorden hebben gegeven. En weet: punten worden alleen toegekend als het volledige juiste antwoord gegeven is.

In de statistieken zie je ook hoeveel deelnemers geslaagd zijn voor de toetsing. Maak dus gebruik van de quiz en maak er een feestje van. Wil je nog meer feesten met Webinargeek? Dat kan. Je mag Webinargeek 14 dagen gratis proberen. Hoera!

 

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl