Webinargeek en de Google Tag Manager

WebinarGeek heeft een nieuwe integratie toegevoegd en wat voor een. Je kunt nu WebinarGeek koppelen aan de Google Tag Manager en dat is hartstikke fijn.

Belangrijk voor de Facebook Pixel

Met de Google Tag Manager-integratie kan je code toevoegen aan de WebinarGeek registratiepagina. En daardoor kun je jouw registratiepagina koppelen met verschillende tools, waaronder de Facebook Pixel.

Als de Facebook Pixel aan je registratiepagina is toegevoegd, is het gemakkelijk om Facebook-advertenties te sturen naar degenen die interesse hebben getoond in je webinar. Bijvoorbeeld, ze hebben:

  • Je registratiepagina bezocht
  • Ingeschreven voor een webinar
  • Betaald voor een webinar
  • Een webinar bekeken

Als je dit weet kan je segmenten maken en gepersonaliseerde advertenties naar die verschillende geïnteresseerden sturen.

  • Stuur een advertentie naar de mensen die een vorige webinar hebben bekeken en vraag ze om zich in te schrijven voor je volgende webinar.
  • Stuur een persoonlijke aanbieding naar degenen die een webinar hebben bekeken.
  • Nog mooier, stuur een bericht naar mensen die je registratiepagina hebben bezocht, maar zich niet in hebben geschreven.
  • Sommige mensen hebben zich aangemeld voor je webinar, maar hebben het webinar niet bekeken. Ze toonden wel interesse, dus het is een mooie gelegenheid om ze te vragen zich in te schrijven voor je volgende webinar.

Extra informatie uit Google Analytics

Met de Google Tag Manager integratie wordt het mogelijk om ‘Events’ te verzenden zodra verschillende criteria worden behaald (triggers en events). Houd bijvoorbeeld bij waar je publiek vandaan komt (geografisch) en vergelijk dat met de gewone websitebezoekers.

Net als in de bovenstaande Facebook Pixel-voorbeelden kan je segmenten maken, afhankelijk van de acties van de bezoekers. Zo creëer je een mooi overzicht.

Een andere geweldige optie is om de conversie door te sturen naar Google Analytics en de doelen te gebruiken die je hebt ingesteld.

Met de gegevens die naar je Google Analytics-account stromen, is de volgende stap het maken van grafieken in Google Data Studio. Dit kan je helpen om een ​​compleet overzicht te krijgen van al je data inclusief alle data van je webinars.

Meten is weten

Webinars geven is al een uitdaging op zich. Als je het dan doet, dan wil je ook wel zo veel mogelijk informatie uit je acties halen. En zoveel mogelijk rendement halen. Dat kan met de koppeling tussen WebinarGeek en Google Tag Manager.

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl