Wat is een webinar

Wat is een webinar?

Als je op Google zoekt dan zie je meteen als omschrijving: een webinar is een samenvoeging van de woorden ‘web’ en ‘seminar’. Het is dus een evenement op het internet waarbij alleen online mensen aanwezig zijn.

Met dat laatste ben ik het niet helemaal eens, het seminar-gedeelte klopt niet voor mij. Ik zou het eerder een les noemen. Of een bijeenkomst. Voor mijn part een lezing. Want dat is eigenlijk wat het is. Een webinar is vaak kort maar krachtig en dat is niet het beeld dat ik heb bij een seminar. De seminars waar ik naar toe ga zijn meestal een hele dag.

Als iemand een webinar geeft dan gebruikt hij/zij daar speciale software voor. Die webinar software zorgt ervoor dat mensen die willen deelnemen zich in kunnen schrijven. En die software zorgt er ook voor dat de webinar-gever zichzelf in beeld kan laten zien, een presentatie kan delen en kan chatten met het publiek. Wat vaak ook kan is polls houden of een koopknop laten zien, waardoor deelnemers aan het webinar direct kunnen kopen.

Omdat een webinar online is en je lekker vanuit thuis (of vanaf je vakantie-adres of in de trein) mee kunt doen is het een laagdrempelige manier om met je kijkers in contact te komen.

Meer weten over webinars geven, lees hier verder.

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl