Wat heb je nodig om een webinar te maken?

Wat heb je nodig om een webinar te maken?

Wat heb je nodig om een webinar te maken? Niet zo heel veel, maar wat je nodig hebt heb je ook echt nodig.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het is nodig dat jij expert ergens in bent. Dat jij ergens heel veel over weet en dat jij luisteraars kan inspireren, motiveren en leren om aan de slag te gaan op jouw vakgebied.
  • Je hebt een goed verhaal nodig. Nee, je gaat geen cijfertjes, feitjes en processen opdreunen. Je gaat verhalen vertellen. En natuurlijk ook tips geven.
  • Je hebt webinar software nodig. En liefst goede. Want je wilt natuurlijk wel dat als je een webinar geeft dat de techniek achter je webinar als een zonnetje werkt.
  • Je hebt een inschrijfformulier nodig, zodat mensen die interesse hebben zich aan kunnen melden. Denk ook aan mails om herinneringen te sturen vóór het webinar en mails om te sturen ná het webinar.
  • Je hebt stabiel internet nodig met voldoende capaciteit.
  • Je hebt een computer nodig met een goede camera en microfoon.
  • Een goed humeur, want je gaat natuurlijk zo enthousiast mogelijk praten. Zeker als je zelf niet in beeld bent kom je al snel ‘saai’ over. Voorkom dat door enthousiast te praten.

Heb je gezien dat ik ‘kijkers’ niet in de lijst genoemd heb? Natuurlijk ga je geen webinar houden als niemand zich ingeschreven heeft (of misschien ook wel, maar dan puur om te oefenen). Maar als je 1 inschrijving hebt dan ga je door. Dan geef je het webinar en leer je ervan. En ga je aan de slag om ervoor te zorgen dat je volgende keer meer inschrijvingen hebt.

Meer weten over webinars geven en wat een fantastische webinar tool is? Lees hier verder.

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl