Op welke dag en welke tijd kan je het beste een webinar houden?

Als ik met ondernemers brainstorm over het geven van een webinar, dan komt deze vraag altijd weer voorbij. Op welke dag zal ik een webinar geven en welke tijdstip is het meest geschikt?

Het antwoord is helaas echt ‘dat hangt er van af’. Waar van af?

  • Geef je je webinar voor particulieren? Dan is een doordeweekse avond waarschijnlijk een goed idee. Of in het weekend. Dat laatste kan werken, maar het kan natuurlijk ook goed zijn dat jouw kijkers dan hele andere dingen willen doen.
  • Geef je een webinar voor bedrijven, dan is binnen kantooruren waarschijnlijk een goed idee.

Je ziet, er staat nogal eens ‘waarschijnlijk’ en ‘kan’ in mijn tekst. Meet het en je weet het. Ga er van uit dat je meerdere tot een heleboel webinars gaat geven en test verschillende dagen en tijdstippen uit. En kijk wat er gebeurt. Accepteer dat jij bijvoorbeeld een keer een waardeloos webinar hebt (qua opkomst van kijkers) en dat dat iedere keer is als je op een zaterdag een webinar geeft. Dan is de zaterdag niet goed voor jou, maar voor een andere ondernemer kan het zomaar een topdag zijn.

Test ook de tijden uit. Ik ken ondernemers die zweren bij een begintijd van hun webinar om 20.30 uur ’s avonds. ‘Dan liggen de kinderen op bed en hebben de ouders tijd om een webinar te kijken’ zeggen ze dan. Een andere ondernemer kiest steevast voor 10 uur in de morgen. Een ander kiest voor 18.30 uur in de avond. ‘Kunnen ze eerst even eten en dan kom ik en daarna hebben ze de rest van de avond nog voor zichzelf’. Kijk wat werkt voor jou.

En vergeet ook niet: wat je ook kunt doen is de replay beloven en toesturen. Ook hier geldt weer: testen, testen, testen. Sommige ondernemers vinden het helemaal niks en het levert voor hen niks op. Andere ondernemers zijn er succesvol mee en zien dat er minstens net zo veel mensen live kijken als dat er mensen zijn die de opname bekijken. En de mensen die de opname kijken kopen ook gewoon het aanbod dat je tijdens het webinar doet.

Ben je op zoek naar een gerichte gok die eigenlijk altijd wel goed uitpakt? Dinsdag en donderdag schijnen de beste dagen te zijn (is gebleken uit een groot onderzoek) en mijn voorkeur is dan in de avond, tussen 19.00 en 20.00 beginnen. Of denk ook eens aan 10.00 in de morgen. Of doe het allebei: een webinar in de ochtend en een webinar in de avond en kijk waar de voorkeur naar uit gaat en waar jij de beste resultaten haalt.

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl