Kan je een webinar ook vooraf opnemen?

Een webinar geven kan zo spannend zijn. Zeker als het je eerste is. Dan zou het je zomaar eens dun langs de hakken kunnen lopen. Wat kan je daar aan doen?

In mijn ogen blijft het beste om een live webinar te geven. Op dat moment maak je echt een connectie met je luisteraars en dat mis je als je je webinar van tevoren opneemt. Liever niet perfect en een goede connectie, dan sleutelen aan het perfecte webinar en geen connectie.

Met een automated webinar kan je een vooraf opgenomen webinar tonen en als jij er niks over zegt dan lijkt het gewoon live. Een automated webinar is een goed idee als je al flink wat webinars hebt gegeven en dat je inmiddels precies weet wat werkt en wat niet. Dan maak je een opname van jouw ‘perfecte’ webinar en die opname kan je als automated webinar in gaan zetten. Daarbij is het goede nieuws dat je gewoon deel kunt nemen aan je webinar zodat jij je volledig kunt concentreren op het beantwoorden van vragen in de chat.

De laatste optie is een on demand webinar geven. Dit is een opname waar kijkers zelf kunnen kiezen wanneer zij het webinar bekijken. Dit is dus een automated webinar waar je bijvoorbeeld wekelijks een optie/een paar opties voor open zet waar geïnteresseerden op in kunnen schrijven.

En ja, voor dit soort geavanceerde opties heb je webinar software nodig. Kies meteen voor een betrouwbare partij, ik beveel Webinargeek van harte aan. (Webinargeek biedt een gratis proefperiode aan, zou ik zeker gebruik van maken)

Wil je eerst meer lezen over het geven van webinars en hoe webinars jouw omzet kunnen vergroten. Lees dan hier verder.

 

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl