Dé 11 voordelen van het geven van webinars

De 11 voordelen van het geven van webinars

Wat zijn de voordelen van een webinar ten opzichte van een live bijeenkomst?

 1. Iedereen mag thuis blijven en lekker van achter de eigen computer meekijken. En het is geen enkel probleem als je in je pyjama zit. Behalve de presentator dan, die wil natuurlijk wel fris en fruitig in beeld komen.
 2. Geen reistijd. Als jij op het afgesproken tijdstip inlogt dan ben je er bij. En is het webinar klaar, dan kan je meteen verder met alle andere zaken die die dag nog moeten gebeuren. Geen files, reistijd of wat dan ook. Hup, weer door.
 3. Lage kosten. Huur maar eens een zaaltje, echt je schrikt van de prijzen. Liefst natuurlijk met koffie, thee en wat lekkers. Misschien ook nog een lunch. En die prijzen zijn per persoon. Webinargeek heeft al een instap-optie van 9 euro per maand. Dat kan je mooi vergeten met je zaaltje. En dan is het ook nog eens zo dat je voor die 9 euro zo vaak webinars kan geven als je maar wilt. Je zaaltje zal je iedere keer opnieuw moeten betalen.
 4. Je kunt veel meer mensen tegelijk bereiken dan op een fysieke locatie. Als je 20 stoelen hebt in de zaal, dan kan je er stiekem nog een paar bijproppen maar dan houdt het wel op. Bij een webinar kan je zoveel mensen laten deelnemen als je maar wilt (als je abonnementskeuze maar ruim genoeg is.)
 5. Voor je kijker maak het niet uit waar hij of zij is. Ik heb al regelmatig webinars gevolgd tijdens een vakantie. Zelfs een keer op het strand. Het enige wat je nodig hebt is Wifi en dan kunnen je kijkers meedoen.
 6. Als deelnemer is het ook fijn dat je relatief anoniem mee kunt doen. De andere deelnemers zien je niet en zij zien hooguit je naam in de chat. Het is dus helemaal niet eng om een vraag te stellen of je mening te geven.
 7. Voor jouzelf is het fijn dat je al die vragen en opmerkingen later terug kunt lezen. Dit geldt ook voor de polls en quizes die je tijdens je webinar houdt. Je kunt achteraf dan ook contact opnemen met die deelnemer.
 8. Voor je deelnemers voelt een webinar veel minder opdringerig dan een live bijeenkomst. Zo ben ik een keer naar een presentatie voor wollen dekbedden geweest. Natuurlijk kwam daar een stevig verkooppraatje en het was allemaal best dwingend. En ik kon geen kant op, behalve dan opstaan en weglopen. Dat vond ik eng om te doen en heb ik ook niet gedaan. Bij een webinar had ik gewoon op de knop ‘webinar verlaten’ gedrukt en was ik weggegaan. Weten dat dat heel makkelijk kan, verlaagt de drempel om aan een webinar mee te doen.
 9. Gelukkig hebben we de foto’s nog! Nee geen foto’s, maar in dit geval een video. Als je een webinar geeft dan kan je die meteen opnemen. Heel fijn, dat is herbruikbare content.
 10. Je kunt je deelnemers heel makkelijk de opname van het webinar toesturen. Kunnen ze achteraf nog een keertje kijken. Heel fijn, zeker als er veel interessante informatie gedeeld is en je het gevoel hebt dat je dingen gemist hebt.
 11. Je hebt statistieken! Je kunt dus zien hoe veel mensen tot het eind bleven. Waar haakten mensen af? Vooral dat laatste is hele waardevolle informatie. Bij een live bijeenkomst dromen mensen weg, bij een webinar loggen mensen uit. Dat laatste geeft je informatie en ook de mogelijkheid om er iets aan te doen. Waar mag het spannender?

 

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl