Wat verdien je als affiliate?

Wat verdien je als affiliate?

Wat je als affiliate verdient, daar kan ik geen harde cijfers voor geven. ‘Het hangt er van af’ is het meest reële antwoord. Waar van af?

  • Of je een kansrijke niche hebt gekozen. Ben je specifiek in waar je over schrijft, is er veel concurrentie op je zoekterm of kom je makkelijk hoog in Google?
  • Of je een niche hebt gekozen waar goed in te verdienen valt. Je hebt verkopers die lage vergoedingen bieden per verkoop, maar je kunt ook hele hoge vergoedingen krijgen. De hoogste die ik bijvoorbeeld heb is € 1.000,- per verkoop.
  • Hoe veel tijd en moeite je er in steekt. Ik ga zelf uit van iedere week een lange blog schrijven van 1500 woorden en iedere werkdag een artikel voor de kennisbank (dit artikel mag kort zijn). Dat is veel werk kan ik je vertellen.
  • Hoe goed je bent in wat je doet (ben je een goede schrijver of zie je het zitten om goede schrijvers in te huren)

Wat ik wel weet -> je hebt het zelf in de hand hoeveel je verdient. Hoe ‘dikker’ jouw website wordt, hoe eerder Google jou gaat zien. Als je een hoge positie in de zoekresultaten hebt, gaan mensen die op jouw zoekwoorden zoeken jouw website vinden. En dan gaat de wet van de grote getallen werken. Als je 100 bezoekers op een dag hebt en 1% koopt via jouw affiliate link, dan mag je iedere dag rekenen op 1 vergoeding. Als je echter 1000 bezoekers per dag krijgt, of 10.000 of 100.000, dat kan je met een behoorlijke zekerheid voorspellen hoeveel je verdient.

Dat zal zeker niet vanaf het begin zijn, je moet eerst bouwen en geduld hebben. Maar als het eenmaal gaat lopen, dan ben je los. Dus wat verdien je met affiliate marketing? The sky is the limit, als je maar blijft bouwen.

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl