Wat kun je doen om geld te verdienen met blogs (Stappenplan)

Hoeveel geld kan ik verdienen met bloggen? Dat is een vraag die ik vaak hoor. Mijn antwoord op die vraag? Ik zeg ‘zoveel je maar wilt’. Het is aan jou. Wat moet je daarvoor doen?

  1. Kies een interessant onderwerp om over te bloggen. Iets wat jouw interesse heeft en waar je dus veel over kunt vertellen. Maar vooral ook een onderwerp waar vraag naar is. Waar veel op wordt gezocht en waar mensen op zoek zijn naar een oplossing voor een dringend probleem. Daarvoor kun je bijvoorbeeld de gratis tool Ubersuggest raadplegen. Typ een zoekwoord in en kijk hoe vaak hier op wordt gezocht. Wordt er vaak op gezocht? Hoera, dan is dat een kanshebber voor jou om een blog over te schrijven.
  2. Ga aan de slag en blijf bouwen. Blijf antwoorden geven op vragen (dus blijf zoeken in Ubersuggest waar mensen in Google naar zoeken). Zorg dat je je bezoekers motiveert en inspireert. Blijf interessante artikelen schrijven over jouw onderwerp. Zo zorg je er voor dat Google jouw website gaat zien als een waardevolle website over dit onderwerp. Zo kom je hoger en hoger in de zoekresultaten.
  3. Zorg dat je relevante ads op je website toont. Zorg dat de producten en diensten die je aanbiedt passen bij wat jouw bezoeker nodig heeft. En is de stap nog te groot om direct te kopen, denk dan aan een gratis weggever die alvast helpt om een stukje het probleem van jouw bezoeker op te lossen. Voor die weggever vraag je natuurlijk wel iets terug, namelijk de naam en het e-mailadres van de aanvragen. Dat geeft je de mogelijkheid om die mensen te gaan mailen.
  4. Blijf bouwen, blijf ontwikkelen en zorg dat jij de Go To Guy of Girl wordt in jouw branche.
  5. Copy paste. Er is niemand die zegt dat het bij 1 blog moet blijven. Zie jij andere kansen/onderwerpen waar jij een autoriteit op kunt worden. Doe het! Er zijn mensen die tientallen websites hebben, allemaal over andere onderwerpen. Ja, dat is een hoop werk. Maar je hebt daarmee ook een heleboel stokken in het vuur die allemaal kunnen gaan branden en dus geld op gaan leveren.

Heb ik je geïnspireerd? Laat het me weten. Ik hou van mooie verhalen en ik lees graag over jouw avonturen.

2 gedachten over “Wat kun je doen om geld te verdienen met blogs (Stappenplan)”

  1. Goede tips. Volhouden is het belangrijkste vind ik. Want het kan echt wel even duren voordat je inkomsten gaat verdienen met je blog. Althans, steady inkomsten. Iedere dag een uurtje of 2 er in stoppen (als je er een baan naast hebt) en blijven doorgaan. Dan zul je zeker wel resultaat zien.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl