Hoe je geld kunt verdienen door te adverteren op Facebook

Hoe je geld kunt verdienen door te adverteren op Facebook

Adverteren op Facebook, dat kost toch alleen maar geld. Ja, in eerste instantie waarschijnlijk wel. Maar als je het goed doet dan levert adverteren op Facebook je alleen maar geld op.

Wat moet je daarvoor doen? Maak een advertentiefunnel en maak daarin 3 advertenties. Ik geef hieronder een voorbeeld van iemand die een blog heeft, een weggever en een webinar.

    1. Maak een advertentie om je blog te promoten.
    2. De mensen die je blog hebben bekeken krijgen een tweede advertentie te zien, met daarin de vraag of ze jouw gratis e-book willen downloaden. Een e-book waarin de oplossing wordt gegeven voor een dringend probleem dat jouw doelgroep heeft. Daarvoor moeten deze mensen wel hun naam en e-mailadres achterlaten. Hoera, je kunt deze mensen gaan mailen.
    3. De mensen die hun naam en e-mailadres achter hebben gelaten kun je mailen (je hebt het e-mailadres!) en in die mails kun je vertellen over je webinar. Maar je ook een advertentie voor ditzelfde webinar maken op Facebook. Je laat je advertentie zien aan de mensen die zich in hebben geschreven voor je e-book. Dat is inmiddels een warme doelgroep, want deze mensen hebben niet voor niets jouw weggever aangevraagd. Zij hebben een probleem en jij hebt de oplossing.

In het webinar doe je natuurlijk een betaald aanbod. Jij kunt jouw kijkers echt verder helpen, maar daar moeten ze je wel voor betalen. En nu komt het mooie. Als jij een mooie marge maakt op de verkoop van je aanbod, dan verdienen jouw advertenties zichzelf terug. Zeker als je geadverteerd hebt op een warme doelgroep. Want die mensen kennen je al en zij zijn ook eerder geneigd om van je te kopen dan mensen die voor de allereerste keer van je horen.

Ik heb een uitgebreid voorbeeld beschreven, lees dus snel verder.

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl