Welke 3 dingen je niet moet doen bij het maken van een wachtwoord

Welke 3 dingen je niet moet doen bij het maken van een wachtwoord

Wachtwoorden, af en toe word je er helemaal koekwaus van. Zoveel websites, programma’s en tools waar je op in moet loggen. Hoe ga je in hemelsnaam al die wachtwoorden onthouden? In dit artikel vertel ik je wat je in ieder geval niet moet doen (en wat wel natuurlijk).

  1. Makkelijke wachtwoorden verzinnen. Of overal hetzelfde wachtwoord. Slecht idee, wat voor jou makkelijk te onthouden is is voor een hacker makkelijk te raden. En overal hetzelfde wachtwoord. Als een hacker dus dat ene wachtwoord van je heeft, dan kan hij/zij overal in.
  2. Het is ook geen goed idee om een wachtwoord samen te stellen uit de naam van het programma en een code die je overal gebruikt. Dan heet je bijvoorbeeld Jan Jansen en dan doe je voor Google ‘GoogleJJ (dus met je initialen erachter). Voor LinkedIn doe je LinkedInJJ en voor weer een ander programma kies je voor ‘AnderprogrammaJJ’. Dat is echt het domste wat je kunt doen. Want als hackers door hebben dat jij het zo hebt aangepakt dan is het een kwestie van proberen en volhouden.
  3. Wat ook niet slim is is de wachtwoorden opslaan op je computer. Als iemand jouw computer in handen krijgt, dan opent dus echt alles op het moment dat zij in je computer binnen zijn. Niet slim en zet die mogelijkheid dus ook uit op je computer. Dit wil je gewoon niet.

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl