Profit First methode, waarom je hier mee aan de slag wilt

Als online ondernemer heb je betere en slechtere tijden. Kijk bijvoorbeeld nu. Op het moment dat ik dit bericht schrijf is net de tweede lock-down (corona) van kracht. Heeft dat gevolgen voor jou als ondernemer of valt het mee?

Het is niet de vraag óf er moeilijke tijden komen, het is de vraag wannéér die moeilijke tijden komen. En als die tijden komen dan wil je er klaar voor zijn.

Ik doe dat door gebruik te maken van de Profit First methode. Heel kort verteld houdt het in dat ik mijn omzet iedere maand verdeel over potjes. Ik reserveer geld voor mijn salaris, de belastingdienst (heel belangrijk, zodat je gewoon kunt slapen als er een blauwe envelop op de mat valt), voor de winst (lees: mijn spaarpot) en voor kosten.

Door mijn geld op die manier te verdelen heb ik overzicht en rust. En zie ik in 1 oogopslag hoeveel ik nog te besteden heb. Ik hoef alleen maar naar het saldo op die betreffende bankrekening te kijken om te weten of ik een bepaalde uitgave wel of niet kan doen. En dat heeft me al verschillende keren voor domme beslissingen behoud.

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl