Hoe maak je een content explosie

Is natuurlijk de eerste vraag: wat is een content-explosie? Een content-explosie is dat je een tekst hebt gemaakt en dat je die tekst maximaal uit gaat melken.

Bijvoorbeeld: jij bent heel goed in video’s opnemen. Je zet de camera aan en je kletst zo een kwartier vol. Dan heb je al 1 content-item klaar, namelijk een vlog (deze video). Maar je kunt nog veel meer met deze video. Je zou bijvoorbeeld alleen het geluid eruit kunnen pakken en er een podcast van maken. Heel handig voor mensen die liever geen video kijken. Omdat ze het niet fijn vinden of gewoon omdat hun internetbundel te klein is.

Je kunt de tekst van je video ook uittypen of uit laten typen. Dan maak je er meteen ook een blog van. Voor de lezers binnen jouw doelgroep.

Die blog is vervolgens een bron van inspiratie voor posts op sociale media. Stel je geeft in je video 10 tips. Dan houd je in je blog die 10 tips bij elkaar. Maar op sociale media kan je alle tips apart delen. Heb je meteen 10 posts. Mooie afbeeldingen erbij en klaar.

Heb je een team waar je mee werkt dan hoef je dit niet allemaal zelf te doen. Zorg dat je een topper hebt die professionele podcasts voor je in elkaar draait. Laat jouw tekst-tijger de blog schrijven en zorg dat deze persoon ook je posts voor sociale media maakt. Zo hoef jij alleen maar een video te maken (en daar was je in dit voorbeeld een kei in) en daarna heb je voor een paar weken content.

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl