Welke rekeningen heb je nodig voor Profit First

Als ik een ondernemer meteen op de kast wil krijgen dan kan ik dat heel makkelijk door te vertellen hoe veel bankrekeningen je nodig hebt voor Profit First. En boekhouders en accountants (die niet met Profit First werken) steigeren nog veel harder.

Je hebt namelijk minimaal 7 bankrekeningen nodig:

  • Ontvangstenrekening, een betaalrekening waarop je de facturen die jij te ontvangen hebt laat betalen.
  • Winst rekening (betaalrekening).
  • Salaris rekening (betaalrekening).
  • Belasting rekening (betaalrekening).
  • Kosten rekening (betaalrekening).

Daarnaast heb je nodig:

  • Winst Aanhouden rekening (spaarrekening).
  • Belasting Aanhouden rekening (spaarrekening).

Je kunt dit aantal rekeningen nog uitbreiden als je wilt ‘sparen’ voor bepaalde doelen. Stel: je hebt een project waar je in 1x 100.000 euro mee verdient, maar waar je wel een heel jaar van moet leven. Dan kan je een zogenaamde drip-rekening maken waarop je die 100.000 euro stort en waarvan je maandelijks een bedrag naar je ontvangstenrekening stort. Of als je een grote investering gaat doen en daar voor wilt sparen. Ook dan kan je een aparte rekening openen om daar maandelijks een bedrag op te storten. Je kunt het zo gek maken als je zelf maar wilt (en handig vindt).

En ja, dan krijg je een partij met kruisposten per jaar, daar ril je van. Alleen maar omdat jij geld tussen je verschillende rekeningen over aan het boeken bent. Maar ik beloof je: probeer het en je gaat ontdekken dat het ‘al dat gedoe’ meer dan waard is. En dat het gedoe ook heel erg meevalt.

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl