Is overstappen naar de KNAB bank lastig?

Overstappen naar een andere bank kan een heel gedoe zijn. Er zijn dingen die je zelf moet doen zoals bijvoorbeeld:

  • Zorgen dat op alle plekken waar je bankrekening vermeld staat dat daar het nieuwe bankrekeningnummer komt te staan. Denk bijvoorbeeld aan de facturen en de informatie op je website.
  • De belastingdienst informeren dat je een nieuw rekeningnummer hebt.
  • Je boekhouding aanpassen.
  • Zodra je aanvraag voor de overstapservice binnen is nemen zij contact op met je oude bank en sturen ze jou een bevestiging met de startdatum van je overstapservice.
  • KNAB zorgt ervoor dat alle bij- en afschrijvingen 13 maanden lang automatisch worden doorgeleid naar je nieuwe KNAB-rekening(en).
  • KNAB geeft aan alle partijen die van jouw rekening incasseren door dat je rekeningnummer is gewijzigd en verzoekt de incassanten om je rekeningnummer aan te passen.
  • KNAB geeft een seintje als je einddatum nadert en een maand voor het aflopen van de overstapservice informeert KNAB je over de precieze einddatum.
  • Heb je zakelijke Europese incasso’s ingesteld? Stel ze opnieuw in op je KNAB-rekening. KNAB voert ze vanaf dat moment dan gewoon weer voor je uit.
  • Vertel aan alle partijen die geld op je rekening storten dat je een nieuw rekeningnummer hebt. Ja, dat heb je aangepast op je facturen maar dat wil niet zeggen dat iedereen dat ziet. Dus vertel het nog een keer duidelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je klanten. Stel ook je periodieke overboekingen opnieuw in.
  • Maak het saldo van je oude rekening(en) naar je nieuwe KNAB rekening(en) over. Wacht voor de zekerheid nog twee weken na de ingangsdatum van de overstapservice en dan kan je je de oude rekening opzeggen. Dat maakt meteen een einde aan eventuele dubbele bankkosten.

 

 

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl