Hoe bepaal je de juiste Profit First percentages die kloppen voor jouw bedrijf?

Hoe bepaal je de juiste Profit First percentages die kloppen voor jouw bedrijf?

Dat is een vraag die me regelmatig gesteld wordt: ‘Liesbeth, in het Profit First boek worden standaard percentages genoemd, maar kloppen die wel voor mij bedrijf?’

Een antwoord op die vraag is ‘voor mij kloppen die percentages’ en ik gebruik dus ook echt de standaardpercentages uit het boek. Voor wie het wil weten, ik maak van mijn ontvangstenrekening de volgende overboekingen:

  • 5% naar mijn winstrekening
  • 10% naar mijn belastingrekening
  • 55% naar mijn salarisrekening
  • 30% naar mijn kostenrekening

Maar ik kan me voorstellen dat dit voor jou niet klopt. Dat je kosten bijvoorbeeld veel hoger zijn dan 30% van wat er maandelijks binnenkomt. Dan kan je gewoon niet met deze percentages werken. In ieder geval nu nog niet.

Stel dat je kostenpercentage in werkelijkheid 80% is (heb ik daadwerkelijk bij een ondernemer gezien) dan stort je bedrijf in als je in 1x zegt ‘zo en dan gaan we nu naar 30%.’ En in dit voorbeeld ga ik er van uit dat je wéét wat het kostenpercentage is. Ik heb al vaak genoeg gezien dat ondernemers dit helemaal niet weten en ook niet weten hoe ze het kostenpercentage moeten bepalen.

 

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl