Waarom de title-tag en de meta-description belangrijke SEO-tools zijn

Als je het over title-tags en meta-descriptions gaat hebben, dan is het natuurlijk eerst belangrijk om te weten wat het is. Als jij gaat zoeken in Google dan krijg je een rijtje met hits. In die hits zie je per zoekresultaat een blauwe regel (de bovenste regel) en dat is de title-tag. Daaronder staat vervolgens een stukje tekst, dat is de meta-description. Die kun je zelf aanpassen en dat wil je ook.

Want wat Google er zelf van maakt (als je het niet aanpast) verdient niet altijd de schoonheidsprijs. Dat is nog niet het ergste, maar je wilt ook de mogelijkheid pakken om de zoekers te verleiden om op jouw link te klikken.

Als je dus weet op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden dan is het zaak om die zoekwoorden op zoveel mogelijk plekken in te zetten. Onder andere ook in de title-tag en de meta-description.

Waar vind je die mogelijkheden? Als het goed is onder de tekst van je pagina of blog. Als je de title-tag en de meta-description aanpast, dan krijg je dat mooie blokje wat je ziet als je zelf zoekt in Google.

Zet daar je zoekwoorden in. Gebruik ze uiteraard in een logische zin en zet er iets nieuwsgierig makend of juist iets triggerends in. Zo zorg je er voor dat zoekenden enthousiast worden en op jouw website terecht komen.

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl