Kun je zoekwoorden ook te vaak gebruiken?

Kun je zoekwoorden ook te vaak gebruiken?

Kun je zoekwoorden ook te vaak gebruiken als je op die woorden hoger wilt ranken in Google? Vroeger niet. Sterker nog, toen waren er websites die hun zoekwoorden in wit op een witte pagina plaatsten (daardoor zag je het niet) en die pagina’s scoorden sky-high omdat de zoekwoorden er hartstikke vaak op terugkwamen.

Google is tegenwoordig slimmer dan dat. Als jij je zoekwoorden zo vaak in een tekst terug laat komen dat je tekst slecht leesbaar wordt of zelfs saai dan zijn al die zoekwoorden eerder slecht voor je ranking dan goed.

Goed geschreven teksten die je lezers graag lezen. Dat is waar je je op moet focussen. En ga dus alsjeblieft niet proberen om in iedere zin jouw zoekwoord te fietsen, want je gaat er genadeloos mee onderuit.

Hoe ik dat gedaan heb? Lees verder in mijn blog ‘hoe ik binnen een dag op #2 kwam in Google’ (Dat is weer een andere blog dan die over de pdf)

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl