Afbeeldingen optimaliseren voor SEO (+ ninja-hack!)

Afbeeldingen optimaliseren voor SEO (+ ninja-hack!)

Als je hoger in Google wilt komen dan moet je aan de slag met SEO. Een van de stappen die je wilt nemen is het optimaliseren van je afbeeldingen. Wat moet je daarvoor doen:

  • Kies de afbeeldingen die je wilt gebruiken op je pagina of in je bericht.
  • Zorg dat die afbeelding een klein formaat heeft (je kunt bijvoorbeeld een afbeelding verkleinen met imagecompressor en maak je gebruik van Canva dan kun je kiezen om het bestand te downloaden in een klein formaat.
  • Geef de afbeelding meteen al de naam van de zoekzin/het zoekwoord waar je op wilt optimaliseren. Of doe dat in je Verkenner (hernoem dus het bestand).
  • Upload na het hernoemen je afbeelding in je media op je website.
  • De juiste naam verschijnt nu direct bij de afbeelding, maar die naam kopieer ik nog een keer en die plak ik ook nog bij de alt-tekst van de afbeelding.
  • Voeg nu de afbeelding in in je tekst.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat als je 5 afbeeldingen hebt, dat die afbeeldingen allemaal exact dezelfde naam krijgen. Wat ik doe is dat ik kijk naar de plek waar de afbeelding komt. En dan wordt de naam voor de uitgelichte afbeelding ‘zoekwoord uitgelichte afbeelding’. De afbeelding die helemaal onderaan komt ‘zoekwoord onderaan’. De afbeelding die middenin links komt ‘zoekwoord midden links’. Afijn, je snapt het denk ik.

En dan nu de Ninja-tip:

Het hoeft helemaal geen probleem te zijn als je een bepaalde afbeelding meerdere keren gebruikt op je website (of in meerdere blogs). Het enige wat je dan wél moet doen is de afbeelding opnieuw uploaden in je media.

Voorbeeld: stel je hebt een afbeelding gebruikt voor een blog met het zoekwoord ‘Sinterklaas cadeautje’ en je wilt diezelfde afbeelding nog een keer gebruiken voor een blog met het zoekwoord ‘Kerst cadeautje’. Upload de afbeelding dan een keer met de naam Sinterklaas cadeautje en voor de andere blog nog een keer met de naam Kerst cadeautje.

Want als je gewoon de oorspronkelijke afbeelding gebruikt in de nieuwe blog dan is deze nieuwe blog dus niet optimaal qua SEO en dat is zonde.

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl